UDMR şi-a ales un nou preşedinte executiv

Kovacs Peter, preşedinte executiv al UDMR
Kovacs Peter, preşedinte executiv al UDMR (Facebook)

UDMR are un un preşedinte executiv. Cu 53 de voturi pentru, şi 21 împotrivă, Kovacs Peter a fost ales în funcţia de preşedinte executiv al Uniunii Democrate Maghiare din România, sâmbătă, la Târgu Mureş, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali, informează Agerpres.

Kovacs Peter a fost propus pentru această funcţie de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

La rândul său, odată numit în funcţie, potrivit regulamentului, Kovacs i-a propus pe cei şapte preşedinţi executivi cu care va lucra: Magyari Tivadar pe educaţie şi învăţământ, Hegedus Csilla — cultură, Bodor Laszlo — lider programele naţionale ale UDMR, Szekely Istvan — probleme sociale şi pentru departamentul care lucrează şi pentru autonomia culturală, Ilyes Gyula — pentru administraţia publică locală, iar pentru cele două departamente noi: Nagy Zoltan pentru organizaţiile teritoriale, Gered Imre — pentru tineret, urmând ca CRU să se pronunţe asupra propunerilor respective.

Anterior anunţării nominalizării lui Kovacs Peter pentru postul de preşedinte executiv al partidului, liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că Uniunea are foarte multe obiective pe care şi le-a propus şi că de aceea e nevoie de o nouă structură, prin care să se acorde o atenţie mai mare organizaţiilor locale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.