UDMR a suspendat colaborarea parlamentară cu PSD-ALDE. Hunor: Până nu rezolvă problema, nu mai putem discuta

UDMR a suspendat protocolul de colaborare cu coaliţia de guvernare PSD-ALDE. Anunţul a fost făcut de liderul maghiarilor Kelemen Hunor, care a transmis condiţia pusă de Uniune pentru a se relua colaborarea.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)

Nu se poate vorbi de colaborare parlamentară cu PSD până când nu se rezolvă problema predării limbii române în şcolile generale cu predare în limba maternă, a afirmat miercuri, la Parlament, liderul UDMR Kelemen Hunor.

"Nu e vorba de reînnoire a protocolului de colaborare cu coaliţia de guvernare. În momentul când am semnat, am semnat pentru 4 ani şi, dacă nu o întrerupe cineva (colaborarea - n.r.), e în vigoare. Noi în fiecare sesiune facem o analiză. În acest moment, eu am spus că, până când nu se rezolvă problema aceea din ordonanţa simplă din august, acel articol privind predarea limbii şi literaturii române în şcoala generală, clasele primare, nu putem să deschidem niciun alt subiect.

Sper că în această săptămână se va rezolva şi atunci, sigur, putem lua priorităţile legislative şi ale lor şi ale noastre, putem discuta alte amănunte. Până atunci nu există acest subiect. Până când nu se va rezolva acea problemă din ordonanţa simplă din august...", a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Reamintim că preşedintele UDMR a solicitat recent remanierea ministrului Educaţiei, Valentin Popa, pe motiv că a adoptat ordonanţa privind învăţarea limbii române la clasele primare din şcolile cu predare în limba maternă - decizie care afectează comunitatea maghiară - fără a-i consulta pe reprezentanţii Uniunii. O altă problemă invocată este recunoaşterea comasării Universităţii "Petru Maior" cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne