Ucraina susţine că numărul soldaţilor ruşi a crescut în estul ţării


 Un soldat ucrainean încarcă un lansator de mortiere în satul Peski de lângă oraşul Doneţk, 18 octombrie 2014.
Un soldat ucrainean încarcă un lansator de mortiere în satul Peski de lângă oraşul Doneţk, 18 octombrie 2014. (Aleksey Chernyshev/AFP/Getty Images)

Ucraina a acuzat din nou Moscova că trimite suport militar pentru separatiştii proruşi din estul ţării.

Purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean de Externe a declarat jurnaliştilor în 25 noiembrie că, în ziua precedentă, au fost detectate în total 85 de vehicule în cele cinci coloane care au pătruns în Ucraina din Rusia pe la punctul de frontieră Izvaryne.

“Partea rusă continuă să furnizeze armament greu organizaţiilor teroriste din Doneţk şi Lugansk”, a spus purtătorul de cuvânt.

De asemenea, armata ucraineană a declarat că un soldat a fost ucis şi alţi cinci răniţi, în ultimele 24 de ore, în luptele din estul ţării, în ciuda acordului de încetare a focului semnat între cele două tabere la 5 septembrie în Minsk.

Conflictul din estul Ucrainei, care durează de peste şase luni, s-a soldat până acum cu peste 4.300 de morţi, potrivit ONU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe