Ucraina închide graniţa pentru bărbaţii ruşi

Ucraina - Rusia - Eurasia.
Ucraina - Rusia - Eurasia. (captură youtube)

Serviciul de Frontieră ucrainean a anunţat, joi, că va „restricţiona semnificativ” intrarea în Ucraina a bărbaţilor adulţi din Rusia cât şi a ucrainenilor înregistraţi în Crimeea şi oraşul Sevastopol.

Intrarea în Ucraina a „tuturor cetăţenilor ruşi cu vârste cuprinse între 16 şi 60 de ani” şi a „cetăţenilor ucraineni înregistraţi în Crimeea” va fi interzisă, a anunţat Aeroflot pe website-ul său.

Ucraina a decis să interzică intrarea bărbaţilor ruşi pe teritoriul său din cauza ameninţărilor teroriste, conform oficialilor de la Kiev.

Excepţie de la această regulă vor putea face persoanele care dovedesc că se află într-o situaţie de urgenţă precum o invitaţie de afaceri, o rudă decedată sau o rudă bolnavă, conform Serviciului de Frontieră al Statului.

În afara situaţiilor de urgenţă, pe teritoriul Ucrainei vor mai putea intra şi cetăţenii Federaţiei Ruse care sunt însoţiţi de familie şi copii.

De asemenea, Kievul a mai decis să interzică intrarea pe teritoriul ţării a tuturor bărbaţilor ucraineni cu vârsta cuprinsă între 16 şi 60 de ani care sunt înregistraţi pe teritoriul Republicii Autonome Crimeea şi în oraşul Sevastopol.

Din această categorie vor putea face excepţie persoanele care dovedesc serviciului de frontieră că necesită trecerea în Ucraina pentru situaţii de urgenţă precum înmormântarea unei rude apropiate.

Femeile ucrainene cu vârsta cuprinsă între 20 şi 35 de ani, înregistrate pe teritoriul Crimeei şi al oraşului Sevastopol, vor putea intra în Ucraina numai în urma verificărilor.

Aceste restricţii nu se vor aplica echipajului de bord al avioanelor comerciale cât şi pentru restul angajaţilor companiilor aeriene.