Ucraina: Evacuare în masă după o explozie la un depozit militar în Cernihiv

Soldati ucraineni în satul Peski, regiunea Doneţk, 7 noiembrie 2015.
Soldati ucraineni în satul Peski, regiunea Doneţk, 7 noiembrie 2015. (Captură Foto)

Ministerul ucrainean al Apărării a susţinut într-o declaraţie că au fost introduse măsuri restrictive în întreaga regiunea Cernihiv şi de-a lungul graniţei cu Rusia după o explozie majoră la un depozit militar situat în apropierea satelor Druzhba şi Avgustovka.

O explozie majoră a lovit marţi dimineaţă un depozit militar situat la 176 km est de capitala ucraineană Kiev, a raportat Reuters, citând Ministerul Apărării al Ucrainei. Potrivit unor rapoarte media locale, o detonare a avut loc în jurul orei locale 3:30 a.m.

Armata ucraineană aparent a lansat o evacuare în masă a zonei învecinate, iar şeful forţelor armate ale Ucrainei s-a deplasat la scena incidentului.

Potrivit ministerului, toate serviciile relevante şi autorităţile locale au fost informate în legătură cu situaţia.

Conform Serviciului de Stat pentru Urgenţe, spaţiul aerian a fost închis pe o rază de 20 km în jurul depozitului militar. Aparent, aproximativ 10.000 de localnici au fost evacuaţi din zonă şi, potrivit autorităţilor locale, nu există informaţii privind eventuale victime.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe