Twitter îl “restricţionează temporar” pe Assange pentru o “activitate neobişnuită”

Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange. (Captură Foto)

Twitter a restricţionat temporar contul fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, invocând o “activitate neobişnuită” provenind din contul respectiv.

Utilizatorii care au navigat ieri pe pagina lui Assange au fost întâmpinaţi de un mesaj care îi forţa să dea click pentru a ajunge pe profilul său înainte să poată să îi citească tweet-urile.

Nu este eviden la ce s-a referit Twitter prin “activitate neobişnuită”. Ultimele tweet-uri ale lui Assange includ un link către un articol de pe un site de ştiri spaniol sau mesaje precum #ReleaseTheMemo sau FBI “pierde” mesajele text Strzok-Page.

Twitter a refuzat de mai multe ori să verifice contul lui Assange. Recentul raport sub acoperire al lui James O’Keefe privind Twitter arată cum un inginer al companiei, Pranay Singh, speculează că “presiunea guvernului american” ar putea fi motivul pentru care platforma refuză să verifice contul lui Assange.

De asemenea, Twitter a recunoscut public faptul că a suprimat #dncleak în timpul alegerilor, un hashtag pentru publicarea de către WikiLeaks a unor emailuri care au arătat că CND (Comitetul Naţional Democrat) a conspirat cu Hillary Clinton împotriva campaniei rivalului său Bernie Sanders.