Tweetul lui Trump despre Alice în Ţara Minunilor pune conspiraţioniştii pe jar

Preşedintele american Donald Trump.
Preşedintele american Donald Trump. (Getty Images)

Susţinătorii teoriilor conspiraţiei au fost puşi pe jar cu speculaţii privind o bizară aşa zisă “operaţiune psihologică” împotriva cetăţenilor americani după ce Donald Trump aparent ar fi avertizat în privinţa unei astfel de operaţiuni într-un mesaj postat pe Twitter.

Panica a fost lansată de teoreticianul conspiraţionist Simon Parkes, un fost consilier municipal din oraşul britanic Whitby, care susţine că are contacte în Capitol Hill.

El a publicat două materiale pe website-ul său despre un mesaj scris pe Twitter de către Donald Trump, care foloseşte regulat această reţea de socializare.

Parkes a scris: „Preşedintele Trump a postat tweetul - ‘A sosit momentul – Operaţiunea Alice în Ţara Minunilor este pe cale să înceapă’.

Cu siguranţă preşedintele vrea să alerteze oamenii cu privire la vreun subterfugiu pe cale să aibă loc. Mesajul a fost şters după aproximativ 15 minute.”

Două zile mai târziu, Parkes şi-a actualizat postarea, adăugând: “Am fost alertat de un contact din Capitol Hill.

Mesajul [lui Trump] a fost şters extrem de rapid, cred că de însuşi preşedintele care a considerat că este mai bine aşa.

Mesajul făcea referire la o operaţiune psihologică planificată care va conduce lumea printr-o serie de întâmplări de genul Alice în Ţara Minunilor – în care nimic nu este real.

Contactul meu a considerat că s-ar putea ca postarea mesajului, chiar dacă acesta a fost şters aproape imediat, să fi împiedicat acel lucru, oricare ar fi fost el.

Când am cerut clarificări, sursa mi-a spus că mesajul [lui Trump] a fost şters în 15 secunde şi nu în 15 minute, asta a fost greşeala mea.”

Operaţiunile psihologice sunt definite ca acele operaţiuni pentru influenţarea emoţiilor, obiectivelor, raţionamentului şi comportamentului guvernelor, organizaţiilor sau persoanelor fizice prin mijloace psihologice ascunse.

Teoreticienii conspiraţiei susţin că operaţiunile de acest tip planificate să aibă loc pe viitor vor include operaţiuni derutante, precum folosirea de holograme pentru a ne păcăli să credem că extratereştrii au aterizat pe Pământ, pentru a vedea cum reacţionează publicul.

Postările au fost preluate rapid de mai multe website-uri care promovează teorii ale conspiraţiei şi de canale youtube, dar niciunul nu pare să fi adăugat alte detalii, ci doar au repetat afirmaţiile lui Parkes.

Nu a fost publicat niciun screenshot cu presupusul mesaj postat de Trump, ceea ce i-a convins pe mulţi că Parkes a înţeles greşit.

Parkes a făcut unele afirmaţii uimitoare în trecut, inclusiv în 2011 că a oprit savanţi satanişti să folosească Large Hadron Collider pentru a deschide un portal ca să aducă Diavolul pe Pământ, prin meditaţie în grup, arată Express.co.uk.

De asemenea, el susţine pe website-ul său că a avut experienţe cu extratereştri, oameni umbră şi OZN-uri.

El mai susţine că multe dintre rudele sale au lucrat în serviciul secret şi că, de asemenea, citeşte sufletele oamenilor contra cost.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe