TVR este în faliment, anunţă premierul Ponta

Televiziunea publică este în stare de faliment, având datorii de peste 50 milioane euro şi o conducere profund politizată şi obedientă, a declarat premierul Victor Ponta, susţinând însă că nu se va implica şi nu doreşte să-i schimbe pe actualii directori cu persoane supuse faţă de noua putere. "Nu mi-am schimbat părerea despre modul în care funcţionează TVR, dar de când ocup funcţia de prim-ministru nu am făcut nicio declaraţie publică, niciun demers public şi nici nu am de gând să fac, tocmai pentru că împărtăşesc ideea că o televiziune care s-a obişnuit să fie obedientă cu cei de la putere nu foloseşte nimănui. Oarecum într-un sistem pe care eu l-am studiat ca jurist, din epoca stalinistă, am fost acuzat de ceva după care rămâne să dovedesc eu că sunt nevinovat, că i-am întrerupt eu emisiunea unui distins jurnalist, Mircea Marian. Habar nu am de emisiunea domniei sale, nu i-am întrerupt nicio emisiune", a spus Ponta.

El a arătat că nu agreează acest sistem în care "ţipăm preventiv că poate rămâne ceva" şi că nu este interesat de schimbarea conducerii "profund politizate şi obediente" a TVR cu altă conducere supusă faţă de noua putere, adăugând însă că televiziunea publică este în stare de faliment, având datorii de peste 50 milioane euro. "Dacă găsim o soluţie nu doar să o manageriem apolitic, ci şi de unde plătim zecile de milioane de euro, am avea şanse foarte mari să dăm chiar anul acesta o nouă faţă televiziunii publice", a adăugat Ponta.

În urmă cu o săptămână, şeful Guvernului a afirmat de asemenea că postul public de televiziune este profund politizat şi dezinformează populaţia, având şi un management defectuos, dar soluţia nu este schimbarea unei conduceri politice cu directori numiţi tot politic, ci un sistem european bazat pe criterii de management.

ActiveWatch îşi exprima atunci îngrijorarea faţă de semnalul pe care noua putere îl dă vizavi de TVR, precizând că reprezentanţii noii majorităţi parlamentare din CA al instituţiei au încercat să-l instaleze pe Claudiu Lucaci în fruntea Ştirilor TVR.