Turneul de tenis de la Madrid, unul cu însemnătate specială pentru Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (youtube.com)

Numărul doi în ierarhia mondială, tenismana română Simona Halep, a declarat într-un interviu acordat site-ului turneului de la Madrid, că acesta are o însemnătate specială pentru ea.

Turneul patronat de Ion Tiriac, care va începe sâmbătă, a însemnat un punct de cotitură pentru Halep, contribuind la explozia sa în circuitul WTA în anul 2013, iar anul trecut a jucat finala competiţiei.

''Ar fi foarte emoţionant să câştig trofeul'', a declarat Halep. ''Dl. "Ţiriac este o persoană pe care o respect foarte mult şi îi mulţumesc pentru sprijin şi pentru sfaturi. Da, este un turneu foarte special pentru mine'', a afirmat românca de 23 de ani.

''The Mutua Madrid Open este un turneu mare, aproape la fel de important ca unul de Grand Şlam. E mai mult decât o etapă de pregătire pentru Roland Garros... Este un turneu pe care mi l-aş dori să-l am în palmares în calitate de campioană!'', a adăugat Simona Halep.

''Am fost încântată să joc finala de anul trecut. Chiar dacă am pierdut în faţa Mariei Şarapova, mi-a dat mare încredere mai departe'', a precizat Halep, care a subliniat că organizarea este excelentă, iar mâncarea extraordinară.

Jucătoarea constănţeană a recunoscut că îi place mai mult să joace pe zgură şi această suprafaţă de potriveşte mai bine cu stilul său tactic. ''Jucăm prea mult pe hard şi prea puţin pe zgură. Ar fi mai bine pentru corp să fie mai multe turnee pe zgură'', a apreciat Halep.

Simona Halep a recunoscut că resimte presiunea rezultatelor şi a noului său statut de star în tenisul feminin, dar se obişnuieşte tot mai mult cu acest lucru şi îl gestionează bine.

Halep a avut cuvinte frumoase şi despre cele mai bune jucătoare spaniole ale momentului, Carla Suarez Navarro şi Garbine Muguruza, apreciind că Suarez ''a crescut mult'' şi are, ca şi Garbine Muguruza, potenţial de top 10.

Simona Halep a admis că Paris este oraşul său favorit, cât şi din punct de vedere al cumpărăturilor, dar nici Madridul nu este mai prejos. Halep a mai spus că îi place fotbalul şi urmăreşte cu plăcere meciurile echipei Real Madrid, menţionând că îi place mâncarea spaniolă.

În finala de anul trecut, Halep a fost învinsă cu 1-6, 6-2, 6-3 de Maria Şarapova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport