Turkish Stream - amânat de criza politică din Turcia

Rusia şi Turcia nu vor semna acordul Turkish Stream până în decembrie, conform unui anunţ al ministrului rus al Energiei, Alexander Novak
(Captură Foto)

"Guvernul turc Turkish nefiind încă format, semnarea acordului inter-guvernamental referitor la conducta Turkish Stream [va avea loc] după alegerile [generale], nu înainte de decembrie –ianuarie 2016" a declarat Novak presei.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut alegeri anticipate pe 1 noiembrie, după ce partidele care au câştigat alegerile de la 1 iunie au eşuat să formeze un guvern de coaliţie.

Vineri Novak a afirmat că o delegaţie rusă va ajunge în curând în Turcia pentru a discuta aspecte legate de detaliile finale ale acordului Turkish Stream.

Conducta de gaz Turkish Stream va avea o capacitate de 63 mld metri cubi, şi se va întinde din Rusia în Turcia pe sub Marea Neagră. Conducta este proiectată să se branşeze la un hub la graniţa dintre Grecia şi Turcia, după care va putea fi extinsă către sudul Europei.

Rusia este interesată de dezvoltarea acestui proiect pentru a elimina influenţa Ucrainei in procesul tranzitului de gaze către Europa, menţinând în acelaşi timp supremaţia Gazprom în Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie