Turcia va găzdui un summit privind Siria în aprilie. Împreună cu Rusia şi Iran

Purtător de cuvânt al Ministerului turc de Externe, Hami Aksoy
Purtător de cuvânt al Ministerului turc de Externe, Hami Aksoy (Captură Imagine)

Turcia, Rusia şi Iranul vor organiza în luna aprilie un summit cu privire la situaţia din Siria şi potenţialele măsuri care pot fi luate în regiune, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului turc de Externe.

Hami Aksoy nu a precizat unde va avea loc summitul, iar Rusia şi Iranul nu au confirmat imediat informaţia.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute în Ankara, Aksoy a declarat că Turcia va transmite oficialilor americani că se aşteaptă ca SUA să ia măsuri concrete în privinţa retragerii armelor furnizate grupului de luptători YPG (Unităţile de Apărare a Poporului Kurd). Oficiali turci şi americani urmează a se întâlni în 8-9 martie la Washington.

De asemenea, Aksoy a susţinut că ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, va călători la Moscova în perioada 12-14 martie şi la Washington în 19 martie.

Cavusoglu va discuta cu secretarul de stat Rex Tillerson în timpul vizitei sale în SUA.

Aksoy a mai precizat că ministrul turc de Externe va discuta în timpul unei vizite în Germania despre extrădarea liderului kurd sirian Saleh Muslim, care a fost eliberat săptămâna trecută de o instanţă cehă, în ciuda unei cereri de extrădare înaintate de Turcia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe