Turcia arestează patru piloţi după fuga lui Ghosn prin Istanbul

Carlos Ghosn
Carlos Ghosn (Ludovic Marin/AFP/Getty Images)

Poliţia turcă a reţinut şapte persoane, inclusiv patru piloţi, joi, într-o anchetă asupra modului în care fostul CEO al Nissan, Carlos Ghosn, a ajuns la Istanbul în timpul evadării sale din Japonia.

Ministerul de Interne al Turciei a lansat o anchetă asupra tranzitului lui Ghosn, care a devenit cel mai faimos fugar al Japoniei, după ce a dezvăluit, marţi, că a fugit la Beirut pentru a scăpa de ceea ce a numit un sistem de justiţie „rigid”.

Surse familiarizate cu problema au declarat pentru Reuters că Ghosn, unul dintre cei mai cunoscuţi lideri executivi din lume, a ajuns luni la Beirut într-un avion privat via Istanbul.

Site-ul de ştiri Hürriyet, citând un oficial al Ministerului de Interne, a declarat că poliţia de frontieră turcă nu a fost notificată cu privire la sosirea lui Ghosn şi că nici intrarea şi ieşirea lui nu au fost înregistrate.

Avionul a ajuns luni la 5:30 am luni pe aeroportul Ataturk din Istanbul, a raportat Hürriyet, adăugând că procurorii au ordonat arestări după amplificarea anchetei.

Rapoartele nu au putut fi confirmate imediat.

Autorităţile japoneze i-au permis lui Ghosn să deţină un paşaport francez de rezervă în timp ce se afla în Japonia fiind eliberat pe cauţiune, a declarat joi, televiziunea publică NHK, clarificând modul în care fostul CEO al Nissan şi-a organizat evadarea în Liban.

Omul de afaceri, care deţine cetăţenie franceză, libaneză şi braziliană, a fost scos din Tokyo de către o companie de securitate privată în urmă cu câteva zile, conform unui plan care a fost elaborat pe parcursul a trei luni, a informat Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe