Turcan: Liberalii ar trebui să discute cu Cioloş. Dar nu despre preluarea PNL

Turcan le retează speranţele celor ce se gândeau că Cioloş ar putea prelua şefia PNL-ului. În opinia acesteia, o discuţie între liderii PNL şi Cioloş ar fi normal, însă "de aici şi până la a discuta preşedinţia partidului e o distanţă foarte mare."
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Dacian Cioloş trebuie tratat "cu mult respect şi seriozitate" fără a fi scos "ţap ispăşitor" pentru scorul obţinut de liberali la alegerile parlamentare, a opinat, marţi, liderul PNL, Raluca Turcan, precizând că o discuţie a conducerii partidului cu fostul premier ar fi o normalitate. Turcan a ţinut însă să precizeze că discuţiile nu ar trebui să vizeze o eventuală preluare de către Cioloş a preşedinţiei PNL.

"Raportarea la Dacian Cioloş trebuie să fie una chibzuită, decentă şi realistă. Eu cred că un om care aflat în fruntea Guvernului a contribuit prin măsuri guvernamentale la creşterea calităţii în educaţie, sprijinirea mediului de afaceri, la dezvoltarea agriculturii (...) care a avut şi părţi care puteau fi explicate mai mult în guvernare, trebuie tratat cu mult respect şi seriozitate. O discuţie cu domnul Dacian Cioloş ar fi o normalitate din partea PNL, însă de aici şi până la a discuta preşedinţia partidului e o distanţă foarte mare şi nu cred că trebuie distorsionată această relaţie pe care PNL ar putea să o aibă cu domnul Cioloş mergând spre ideea că domnul Cioloş preia PNL", a declarat Turcan, preluată de Agerpres, la B1 TV.

Raluca Turcan a mai precizat că fostul premier îşi doreşte o discuţie cu conducerea partidului pentru a clarifica "anumite aspecte" din campania electorală. Cât despre campanie în sine, Tucan a susţinut că deşi şi-ar fi dorit în anumite momente să vadă nişte poziţii mai tranşate din partea lui Cioloş, acesta nu trebuie scos ţap ispăşitor.

"Eu întotdeauna m-am obişnuit să văd ce putea face PNL mai mult decât să caut factori externi. Asta nu înseamnă că nu mi-aş fi dorit în anumite momente să existe poziţii mai tranşante din partea domnului Dacian Cioloş, dar în acelaşi timp PNL a înregistrat acest eşec la alegerile parlamentare din cauza unui mesaj confuz care a diluat identitatea PNL şi care ne-a îndepărtat de oameni care structural sunt ataşaţi de valorile liberale. Mă refer la profesori, medici, mediul de afaceri, oameni de cultură — segmente sociale care cred, structural, în libertate, competiţie, iniţiativă", a susţinut liderul liberal.

Declaraţiile lui Turcan vin la scurtă vreme după ce Mihai Voicu, colegul său de partid, i-a reproşat lui Cioloş pierderea alegerilor şi a ironizat ideea acestuia de a pune bazele "unei asociaţii active", pornind de la platforma România 100, asociaţie care să colaboreze atât cu PNL cât şi cu USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne