Turcan: Iohannis riscă suspendarea. E următoarea ţintă pe lista infractorilor care au acaparat puterea în România

Preşedintele Klaus Iohannis, ultima redută de rezistenţă a statului român împotriva asaltului penalilor, riscă să fie suspendat din funcţie de coaliţia PSD-ALDE în contextul scandalului pe tema justiţiei, a opinat fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Mihut Savu / Epoch Times)

Liderii PSD şi ALDE nu vor avea nici cea mai mică reţinere să îl suspende pe preşedintele Klaus Iohannis, a avertizat vineri, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, în contextul în care şeful statului este aşteptat să se pronunţe pe marginea cererii de revocare a şefei DNA înaintată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

"Evident că demolarea statului român va merge mai departe sub conducerea domnilor Dragnea şi Tăriceanu. Există o şansă, cei din PSD şi ALDE să se revolte şi să îşi dea jos şefii care au confiscat decizia şi îndreaptă aceste două partide în afara legii. Când spun demolarea statului român cred că nu vor avea nici cea mai mică reţinere să îl suspende pe preşedintele României, dacă domnul preşedinte va lua o decizie pe care aceştia nu şi-o doresc şi nu au dictat-o prin televiziunile care au făcut punctajul domnului Tudorel Toader", a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Întrebată dacă crede că se va ajunge la suspendarea preşedintelui României, fosta şefă PNL a replicat: "Vom vedea".

"Evident că este vehiculată [varianta suspendării - n.r.], pentru că Preşedinţia României este ultima redută de rezistenţă a statului român împotriva asaltului penalilor. Să fie foarte limpede, preşedintele României este singurul şi principalul apărător al românilor cinstiţi din această ţară la nivel de instituţie, pentru că domnia sa reprezintă o instituţie vitală a statului român. (...) Această instituţie este următoarea ţintă pe lista infractorilor care au acaparat puterea politică în România", a adăugat Raluca Turcan.