Turcan îl "pulverizează" pe Ilan Laufer: Tudose trebuie să răspundă. Îşi bate joc de mediul antreprenorial

Premierul Mihai Tudose trebuie să răspundă pentru improvizaţiile programelor guvernamentale lansate şi nefinalizate, a solicitat prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)

Lipsa de capacitate sau intrigile interne ale PSD deja nu mai justifică managementul dezastruos din ministere, cum ar fi anunţarea prelungirii termenelor de depunere a proiectelor de către mediul de afaceri în Programul Start-Up Nation pentru ca apoi să fie retractat, la mai puţin de 24 de ore, chiar de către ministrul de resort, a atras atenţia joi, în cadrul unui comunicat de presă, fosta şefă PNL Raluca Turcan.

"Conform anunţului public al Ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer făcut pe 12 iulie, pe propria pagină de Facebook şi preluat de o agenţie de presă, termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor în programul Start-Up Nation se prelungea de la 14 iulie la 28 iulie. Informaţia, având în vedere eforturile multor aplicanţi de a îşi finaliza proiectele, s-a răspândit în toată ţara pentru că nicio persoană serioasă nu îşi poate pune problema că un Ministru face declaraţii nefundamentate. Astăzi Ministrul retractează anunţul, scuzându-se precum o persoană care nu înţelege răspunderea pe care poziţia de ministru o are cu privire la anunţuri publice cu impact în societate. Peste 7500 de aplicaţii fuseseră depuse până la sfârşitul zilei de miercuri, cu două zile înainte de primul termen limită anunţat – 14 iulie, aşteptându-se minim 10.000", a declarat Raluca Turcan.

În acest context, fosta şefă PNL cere explicaţii publice, în numele partidului său, premierului Mihai Tudose pentru această situaţie "gestionată neprofesionist cu impact asupra încrederii întreprinzătorilor în singurul program concret pe care partidul de guvernământ îl pregăteşte pentru lansare, după 6 luni de la preluarea guvernării".

"Bâlbâielile şi semnele de întrebare pe care şi le ridică acum Ministrul de resort arată că Guvernul nu a pregătit corespunzător acest program ci l-a lansat improvizând pe parcurs. Pentru mediul de afaceri acesta este un nou semnal foarte puternic, ceea ce va afecta şi mai mult disponibilitatea antreprenorilor serioşi de a aplica pentru proiecte gestionate de instituţii publice. PSD îşi bate joc practic de mediul antreprenorial. Între mediul de afaceri şi Executiv trebuie să existe un real parteneriat pentru a genera împreună dezvoltare durabilă în România iar acest parteneriat este eficient dacă se pleacă cu încredere în această colaborare. Ceea ce Guvernul Tudose - Dragnea 2 tocmai a ratat", a precizat Raluca Turcan.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, liberalii vor susţine orice antreprenor care va decide să ia poziţie în relaţie cu acest mod neprofesionist de a gestiona un program guvernamental menit să sprijine nevoile de dezvoltare a micilor afaceri în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne