Turcan: Dragnea e cel mai mare pericol pentru democraţia din România. Vrea să dea o lovitură de stat

Dacă-şi duce la bun sfârşit ameninţarea de a-l suspenda pe preşedintele Klaus Iohannis fără a mai ajunge la popor prin referendum, liderul PSD Liviu Dragnea va provoca practic o lovitură de stat, a acuzat fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nu este decizie mai importantă de luat pentru România în aceste zile decât aceea de a trimite acest Guvern acolo unde îi este locul - acasă, departe de banii publici, a afirmat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Odată demis Guvernul pe persoană fizică al dl. Liviu Dragnea, soclul lui Liviu Dragnea se va prăbuşi şi există şansa ca România să reintre pe o cale normală, europeană şi românească. Facem un apel la adresa tuturor parlamentarilor din toate partidele să se gândească dacă un Guvern condus de Liviu Dragnea prin d-na Viorica Dăncilă chiar poate da o şansă copiilor şi tinerilor - de a se realiza în propria lor ţară. În acest moment, Liviu Dragnea este cel mai mare pericol pentru democraţia din România", a declarat Raluca Turcan.

În opinia fostei şefe PNL, Dragnea a depăşit cadrul democratic, prin ameninţările specifice crimei organizate, pe care le lansează la adresa judecătorilor şi procurorilor, la adresa serviciilor de informaţii, a partenerilor României şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

"Ultima mişcare a lui Liviu Dragnea este cea a ameninţării cu suspendarea preşedintelui. Din nefericire, dacă-şi duce la bun sfârşit această ameninţare a suspendării preşedintelui fără a mai ajunge la popor prin referendum, Dragnea va provoca o lovitură de stat. În cazul în care preşedintele României ar fi suspendat de Parlament, chiar dacă nu există temeiuri pentru o astfel de decizie, organizarea referendumului este obligatorie! Constituţia prevede, fără dubiu, obligativitatea organizării referendumului, la art 95, alin 3: Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui", a precizat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne