Turcan: Doamna Andronescu, soluţia nu e să laşi repetenţi elevii, ci să instruieşti adecvat profesorii

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan i-a transmis marţi ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în cadrul unui comunicat de presă, că soluţia nu e să lase repetenţi elevii, ci să instruiască adecvat profesorii.

"Doamna Ministru Andronescu, soluţia NU este să laşi repetenţi elevii care nu fac faţă programei şcolare! Soluţia este să instruieşti profesorii ca să-i ajute să nu rămână în urmă! Statul are obligaţia de a educa fiecare copil din această ţară! De 7 ani de zile solicit punerea în aplicare a Masteratului Didactic. Cei mai buni şi talentaţi absolvenţi de facultate trebuie atraşi la catedră printr-un program de burse şi de instruire adecvată. În fiecare şcoală trebuie să existe profesori bine pregătiţi, motivaţi şi care să aibă toate condiţiile pentru desfăşurarea orelor la cel mai înalt nivel", a declarat Raluca Turcan.

Liderul deputaţilor PNL a afirmat că soluţia este la îndemâna oricărui Guvern care vrea să rezolve în mod real şi onest cauzele, nu doar să cosmetizeze cifrele la fiecare sfârşit de an:

- finanţarea corectă a sistemului educaţional – minim 5% din PIB pentru educaţie;

- profesori bine pregătiţi şi motivaţi;

- şcoli renovate şi bine dotate;

- generalizarea programelor de tipul "Şcoala după Şcoală" sau "Masă la Şcoală".

"Solicit Ministrului Educaţiei să nu bulverseze, încă o dată, tot sistemul de educaţie şi să-şi concentreze eforturile pentru a obţine o finanţare mai bună pentru şcoli în bugetul pentru anul 2019", a conchis Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne