Turcan: "Crima organizată dă o lovitură de stat. Un clan mafiot de la Teleorman utilizează ilegal instituţii ale statului"

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a criticat dur iniţiativa Jandarmeriei de a depune plângere la DIICOT pe tema unei presupuse tentative de lovitură de stat la mitingul din 10 august, în urma lansării unui astfel de scenariu de către Liviu Dragnea. Potrivit liberalei, nu există nicio explicaţie raţională a unei astfel de plângeri iar cea care dă o lovitură de stat în România este crima organizată, mai exact "clanul mafiot" de la Teleorman.

„Consider că în România crima organizată dă o lovitură de stat. Putem constata lesne cum un clan mafiot de la Teleorman, unde intră condamnaţi, anchetaţi, asociaţii şi interpuşii acestora, utilizează în mod nedemocratic şi ilegal instituţii ale statului român în lupta lor cu legea şi cu cetăţenii. Altfel nu există nicio explicaţie raţională cum o instituţie condusă de un fidel al domnului Liviu Dragnea şi a doamnei Carmen Dan, după violenţele nejustificate împotriva românilor din 10 august, îndrăzneşte să afirme că 100.000 de oameni au venit în Piaţa Victoriei pentru a ocupa o clădire goală, cu primul-ministru plecat în concediu”, a declarat Turcan, citată de Mediafax, în Parlament.

Turcan a mai opinat că este nevoie ca instituţiile să ia atitudine.

„Cred că o asemenea situaţie, de o asemenea gravitate, nu mai poate fi cosmetizată. În România, crima organizată dă o lovitură de stat, pervertind instituţii care nu mai acţionează conform legii, care încearcă să abată atenţia de la încălcarea legii şi care încearcă să îngreuneze aflarea adevărului. Consider că este nevoie de o reacţie oficială a instituţiilor care încă mai există în România, care mai au demnitate şi onoare şi care mai consideră că mai au o ţară de apărat”, a precizat Turcan.

Reamintim că Jandarmeria a depus miercuri plângere penală la DIICOT pe motiv că la mitingul din 10 august s-a încercat "schimbarea ordinii constituţionale, care pune în pericol securitatea naţională", cu alte cuvinte o tentativă de lovitură de stat. Se urmează astfel linia oficială a liderilor PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, care au avansat acest scenariu în spaţiul public.

Dosarul a fost înregistrat la DIICOT, însă nu s-a început încă urmărirea penală. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.