Tudose: Trebuie să le spunem cetăţenilor ce firme ne consideră o ţară de mâna a doua

Premierul Mihai Tudose vrea să facă publice numele firmelor care folosesc standarde duble de calitate la alimente.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Obiectiv Vocea Brailei)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie să modifice cadrul legislativ astfel încât să poată fi făcut public numele companiilor care folosesc standarde duble pentru alimentele vândute în Europa de Est faţă de cele pentru piaţa occidentală, a solicitat joi, la începutul şedinţe de Guvern, premierul Mihai Tudose, citat de Hotnews.ro.

Cu o zi în urmă, directorul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară a anunţat că autorităţile române au descoperit că nouă din 29 de produse alimentare aveau standarde duble din punct de vedere calitativ în România şi în câteva ţări din UE, în urma analizelor comparative.

Mai exact, produsele la care s-au constatat diferenţe sunt parizer de porc, cârnaţi pentru grătar, conservă de peste, pateu, şuncă, bacon, conservă macrou, conservă hering şi conservă macrou.

Subiectul a fost deschis la începutul şedinţei de Guvern, Tudose interesându-se despre ce firme este vorba. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat însă că nu poate comunica numele acestor firme, context în care premierul l-a întrebat pe ministrul Justiţiei dacă se poate face o normă internă astfel încât numele acestor firme să fie făcut public.

"Poate găsim o modalitate, că până când facem noi nu ştiu ce normă europeană, poate facem o normă internă. (...) Sau măcar un cadru legislativ care să ne permită să spunem cetăţenilor ce firme ne consideră a fi o ţară de mâna a doua şi să-i tratăm şi noi ca atare", a solicitat Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne