Tudose ţine bine frâiele: Vom face o evaluare a activităţii noii conduceri a Fiscului

Noua conducere a Fiscului - de la nivelul preşedinte până la vicepreşedinţi - va fi evaluată peste o lună de zile de premierul Mihai Tudose.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Activitatea noii conduceri a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală va fi evaluată peste o lună de zile, a anunţat marţi, în faţa presei, premierul Mihai Tudose.

Întrebat de jurnalişti care a fost rostul schimbării lui Bogdan Stan din moment ce a fost păstrat ca vicepreşedinte în noua formulă de conducere a Fiscului, premierul a replicat:

"Ca şi preşedinte ANAF, trebuia să coordoneze şi antifraudă, şi vama, unde n-am fost mulţumit, trebuia să ia nişte măsuri în numele ANAF. Acolo unde este, pe segmentul pe care este acum, sper că face treabă. Dacă nu.... vom face, din nou, o evaluare la toţi cei cinci după o lună de zile, de la nivelul preşedintelui ANAF până la vicepreşedinţi".

Nu demult, premierul l-a înlocuit pe şeful ANAF, Bogdan Stan, al cărui nume este asociat cu celebra companie Tel Drum din Teleorman, cu Mirela Călugăreanu, care ocupa funcţia de director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bucureşti.

În acelaşi timp, premierul a dispus eliberarea din funcţie a lui Marin-Marius Florea, şeful Direcţiei generale antifraudă fiscală şi vicepreşedinte ANAF, şi înlocuirea lui cu Daniel Mihail Tudor, care era secretar general adjunct la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Fostul şef ANAF, Bogdan-Nicolae Stan, a primit şi el de la Tudose un post "călduţ" de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat.

Daniel Florin Anghel şi Nicolae Pietrăreanu au fost numiţi, la rândul lor, vicepreşedinţi al Fiscului, în timp ce Sorin Cristian Giuvelea a fost dat afară din această funcţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne