"Tudose, te avertizez!" Cîţu va sesiza Comisia Europeană pe tema "ticăloasei" taxe de solidaritate

Taxa de solidaritate a cărei introducere ar urma să fie legiferată luni de Guvern aduce grave prejudicii mediului de afaceri şi încalcă directive europene transpuse în legislaţia română, susţine Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Senatorul PNL Florin Cîţu îl avertizează pe premierul Mihai Tudose că va sesiza Comisia Europeană în cazul în care Guvernul va introduce această taxă de solidaritate în forma în care aceasta a fost prezentată.

Tudose, te avertizez…!!!

Domnule Prim-Ministru, deşi toate lumea în acest moment este concentrată pe înţelegerea efectului transferului contribuţiilor de la angajator la angajat, în pachetul pe care greşit intenţionaţi să-l aprobaţi luni în şedinţa de guvern, se află şi taxa de “solidaritate”.

În opinia mea, aplicarea acestei taxe în forma pe care aţi prezentat-o aduce grave prejudicii mediului de afaceri din România. În plus, va atenţionez şi de faptul că această taxa încalcă directive europene pe care România le-a transpus în legislaţie şi le respectă. Această taxă a fost introdusă prin legea 200/2006 ca urmare a directivelor Consiliului European nr.80/987/CEE şi nr.2002/74/CE.

Pe înţelesul dumneavoastră, regimul şi destinaţia acestor bani sunt fixate de UE. Iată de ce, sub pretextul acestei taxe nu puteţi să colectaţi bani pe care să-i folosiţi pentru alimentarea bugetului de stat. Este interzis!!

În concluzie, eu, Florin Cîţu, senatorul PNL, va avertizez că voi sesiza Comisia Europeană în cazul în care veţi introduce această taxa în forma pe care aţi prezentat-o.", scrie, pe Facebook, liberalul.

Florin Cîţu mai anunţă că va participa şi el astăzi la protestul contra modificărilor Justiţiei ce va avea loc astăzi, în Piaţa Victoriei, unul dintre motivele pentru care iese în stradă fiind şi "ticăloasa" taxă de solidaritate.

"Dacă nu ţineţi seama de avertismentul meu, înseamnă că rămâneţi consecvent obiectivului dumneavoastră de a scoate România din UE.

Iată de ce, la mitingul din Piaţa Victoriei de astăzi, voi protesta şi împotriva acestei taxe ticăloase a dumneavoastră.

România nu este terenul de joacă al duetului Dragnea-Vâlcov.", adaugă senatorul.