Tudose: Olguţa Vasilescu şi Carmen Dan se vor întâlni pentru a discuta despre angajări în Poliţie

Guvernul caută o formulă rapidă pentru a suplini penuria de poliţişti, a anunţat Tudose, după ce un poliţist a fost înjunghiat sălbatic, într-o gară suceveană.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Petreanu.ro)

Premierul Mihai Tudose a anunţat luni, pe fundalul valului de indignare stârnit de uciderea unui poliţist la datorie, că Guvernul caută soluţii pentru mărirea numărului de efective în cadrul MAI. Una dintre posibilele soluţii - venite din partea unui sindicat - ar fi încadrarea absolvenţilor înainte de finalizarea examenelor, susţine Tudose.

"Astăzi va avea loc o întâlnire între ministrul Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Carmen Dan şi ministrul Finanţelor pentru a stabili în ce măsură putem rezolva şi problema angajărilor în cadrul poliţiei. A venit astăzi un sindicat cu o propunere foarte bună, ca promoţia 2018 să poată fi încadrată de acum. Să găsim o formulă acum, urmând ca apoi să-şi termine studiile. Este un prim pas. Urmează apoi problemele salariale şi să vedem cum putem rezolva şi problema dotării materiale", a declarat Tudose, citat de Agerpres, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Premierul a reamintit că MAI se confruntă cu un deficit de cadre şi a opinat că încadrarea absolvenţilor s-ar dovedi mai eficientă decât angajarea unor oameni "de pe stradă".

"Căutăm o soluţie, ca acea promoţie din 2018 să fie deja încadrată. (...) Ei sunt doar absolvenţi de liceu, dar ar putea să fie încadraţi. Plecăm de la premisa că cei care au stat doi ani în şcoală sunt mult mai bine pregătiţi decât cineva adus de pe stradă şi trecut printr-un curs intensiv", a declarat premierul.

Reamintim că în scripte Poliţia Română ar avea un deficit de 20.000 de cadre. Însă, potrivit liderului Sindicatului Poliţiştilor ''Diamantul'', Emil Păscuţ, în realitate din sistem lipsesc mult mai mulţi poliţişti.

"Ni se spune pe hârtie că sunt 80.000 poliţişti, când în realitate sunt circa 40.000, ceilalţi 40.000 sunt nişte poliţişti cameleon, din structurile de suport, de exemplu: psihologi, medici, personalul de deservire la cantină, cântăreţi, contabili. Toate specialităţile care în alte ministere sunt funcţionari publici, personal contractual, la noi suntem toţi poliţişti. Se falsifică realitatea. În hârtii dăm 80.000 poliţişti, în stradă, în gări, poliţiştii acţionează de unul singur", a declarat astăzi Emil Păscuţ, liderul sindicatului ''Diamantul'', la dezbaterile organizate la MAI pe tema modificării Statului Poliţistului.

Dezbaterile, la care a luat parte şi Tudose, au avut loc după ce poliţistul Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal joi seară, în timp ce era de serviciu în Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne