Tudose: Nici eu, nici colegii mei nu suntem pe vecie aici. N-am "amintiri" cu ieşiri la pensie din Guvern

Mihai Tudose
Mihai Tudose (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Premierul Mihai Tudose nu exclude posibile remanieri în echipa sa de miniştri, din moment ce nici el şi nici colegii săi nu se află "pe vecie" în Guvern.

"Când va fi cazul, veţi afla. Nu excludem nimic. Nici eu, nici colegii mei nu suntem pe vecie aici şi până una-alta, eu n-am amintiri (...) cu ieşiri la pensie din Guvern. Sunt funcţii temporare, unde trebuie toţi să ne facem datoria cât mai bine cu putinţă, chit că este vorba de o zi, două, un an, doi, cât o fi. O zi, dacă mai avem de stat, în ziua aia trebuie să ne facem datoria cât putem de bine", a declarat Tudose, la Antena 3.

Cât despre ultimele critici aduse colegilor săi, de faţă cu presa, premierul a explicat că nu se pune problema la modul că îi ceartă pe miniştri, ci mai degrabă că preferă să tragă unele semnale de alarmă.

"Nu-i cert, dar eu am considerat să nu mă prefac că nu văd anumite lucruri şi că, atunci când vedem ceva, să spunem despre ce este vorba. Dacă asta este duritate, ok, duritate. Eu consider că e normalitate să spunem când e bine, ce e bine, să spunem când e rău, ce e rău. Să lăudăm când e de lăudat, să încurajăm când e de încurajat şi să tragem semnalele de alarmă atunci când ele sunt de tras. N-am jucat pentru imagine sau nu îmi foloseşte. Nu vreau să candidez la nimic, nici politic, nici administrativ. Deci n-am de ce să joc pentru acest lucru, ci pur şi simplu mi-am asumat o sarcină de a pune în practică programul de guvernare", a precizat Tudose.