Tudose îl pune la punct pe ministrul Sănătăţii: Ce se întâmplă în minister e de psihiatrie!

Birocraţia din sistemul medical şi rata slabă a vaccinării i-au adus ministrului Sănătăţii critici dure din partea premierului Mihai Tudose.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Epoch Times)

Premierul Tudose l-a criticat luni dur pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, atât pentru situaţia vaccinării cât şi pentru birocraţia care afectează sistemul de Sănătate, criticile venind în contextul în care prezentatoarea TV Magda Vasiliu a acuzat pe pagina sa de Facebook că, în condiţiile în care italienii îi fac copilului ei bolnav de cancer analize din trei în trei zile, în România i se cer acte peste acte, relatează Hotnews.

"Faptul că aţi identificat cinci vinovaţi nu este nici măcar un început, a acuzat Tudose, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii a anunţat demiterea şefilor Direcţiilor de Sănătate Publică din 5 judeţe, unde rata de vaccinare a fost de sub 50%.

“Nu trebuia să moară oameni” ca să se ia măsuri, a mai adăugat premierul.

De asemenea, Mihai Tudose a atras atenţia şi asupra birocraţiei care afectează Ministerul Sănătăţii, “cu 400.000 de hârtii care trebuie plimbate”, critica aceasta venind după ce Magda Vasiliu a scris că în timp ce italienii îi îngrijesc copilul bolnav de cancer fără să îi fi cerut hârtii şi para hârtii, în schimb, în România, când a solicitat un concediu medical pentru a avea grijă de fiul său, s-a lovit de o enormă birocraţie.

În acest context, Tudose a declarat că ce se întâmplă acum în MS ar putea să facă obiectul altor structuri ale ministerului, precum psihiatria.

“Vă rog frumos cât de curând în două săptămâni să prezinte un proiect de lege pentru reducerea birocraţiei”, a spus premierul.

Bodog a admis că este adevărat că există probleme cu birocraţia, la care Tudose i-a replicat scurt: “Stiu că este adevărat”.

Ministrul a continuat spunând că a luat legătura cu Magda Vasiliu şi că “situaţia este rezolvată”, la care Tudose i-a răspuns: “Hai să nu mai rezolvăm cazuri punctuale, să rezolvăm sistemul”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne