Tudose, către participanţii la internship: Afară sunt nişte oameni care au afişat #rezist şi dumneavoastră sunteţi cu #insist

Mihai Tudose
Mihai Tudose (România Curată)

Premierul Tudose le-a transmis, luni, tinerilor participanţi la ediţia de vară a programului de internship guvernamental să fie activi, critici, inovativi şi să insiste în a-şi impune soluţiile acolo unde se poate. În discursul său, Tudose a făcut aluzie la protestatarii din Piaţa Victoriei, care cer, neîncetat, de la adoptarea OUG 13 încoace, plecarea corupţilor din funcţii publice şi o guvernare pentru România, nu în folosul unor clici de corupţi.

"Înţeleg că sunteţi 100 din 3.200 şi ceva. Nu ştiu nicio universitate, nicio facultate care să aibă 30 pe loc şi vă mulţumesc pentru faptul că aţi insistat, pentru că afară sunt nişte oameni care au afişat #rezist şi dumneavoastră sunteţi cu #insist de pe partea astălaltă a clădirii. (...) Am să vă rog să stăm mai mult de vorbă când terminaţi, eventual, cu cei care supravieţuiesc experienţei guvernamental-administrative. Nu o să vă fie uşor.

O să vedeţi că lucrurile funcţionează altfel decât ar trebui de cele mai multe ori şi principalul rol, scop al părţii guvernamentale în ceea ce vă priveşte este ca dumneavoastră să aduceţi un suflu nou. Să criticaţi, să insistaţi, să puneţi întrebări, să daţi soluţii. Să insistaţi cu soluţiile, acolo unde se poate. Din experienţa trecută, înţeleg că nişte colegi de-ai dumneavoastră chiar au livrat nişte soluţii foarte bune", a declarat Tudose, preluat de Agerpres, la sediul Guvernului, în deschiderea programului de internship guvernamental, ediţia de vară.

Prim-ministrul a mai precizat că le-a transmis miniştrilor ca participanţii la internship să fie trataţi "cel puţin ca egali".

"Meritaţi acest lucru. Sunteţi 100 de tineri superbi care, în loc să folosiţi vacanţa pentru odihnă sau în alte scopuri mai ludice, aţi preferat să veniţi în administraţie. Nu o să vă fie uşor. Vă sugerez să nu fie prima întrebare la ministere sau pe unde veţi fi: şi noi la cât plecăm acasă? Nu, staţi cât puteţi. Repet, să-i sâcâiţi (...) pe colegii mei, inclusiv pe mine.

Din foştii dumneavoastră colegi, am doi colegi noi care lucrează (în cadrul Guvernului — n.r.) la partea de comunicare. Sunt câţiva colegi de-ai dumneavoastră care lucrează în administraţie şi (...) o fostă colegă de-a dumneavoastră, dintr-o generaţie de acum doi ani, care este (...) la mine la cabinet", a declarat Tudose.

La ediţia 2017 a programului de internship guvernamental iau parte 100 de tineri studenţi sau proaspăt absolvenţi proveniţi din 50 de universităţi din ţară şi străinătate, selectaţi din peste 3.000 de candidaţi.

Revenind la discursul premierului, merită menţionat în context că în Piaţa Victoriei, pe lângă bannerul cu mesajul #rezist este şi cel cu mesajul #insist şi chiar o parte dintre protestatarii au adoptat #insistăm ca slogan care îi defineşte, având în vedere faptul că insistă pentru o schimbare în bine a României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne