Tudose: Aparatul birocratic a devenit tot mai mare şi se angajează în fiecare zi. Va fi un inventar foarte clar

Guvernul va discuta luni celebra ordonanţă vizând blocarea angajărilor în sistemul bugetar, rostul ordonanţei fiind eficientizarea aparatului administrativ, susţine Tudose.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (România Curată)

Ordonanţa referitoare la blocările de angajări în sistemul bugetar are în vedere un inventar ''foarte clar al celor care lucrează la stat'' şi nu presupune concedierea celor aflaţi acum în sistem, a susţinut joi premierul Tudose.

"Astăzi vom lua în discuţie, spre aprobare, acel celebru act privind măsuri privind administraţia centrală. Nu dăm pe nimeni afară, pur şi simplu se blochează angajările şi încercăm şi vom reuşi să eficientizăm actul administrativ, dacă este vorba de reorganizare, de descentralizare", a declarat premierul, citat de Agerpres.

Mihai Tudose a mai susţinut că aparatul birocratic este din ce în ce mai mare şi sunt cereri de angajare a sute de oameni, "purtători de ştampilă, de semnătură", aşa că se impune eficientizarea actului administrativ.

"A devenit aparatul birocratic din ce în ce mai mare şi se angajează în fiecare zi, sunt cereri de sute şi sute de oameni, mii de oameni, purtători de ştampilă, de semnătură, de program pe uşă. Repet, nu dăm pe nimeni afară, dar va fi un inventar foarte clar al celor care funcţionează, lucrează astăzi la stat, ar trebui să lucreze şi la stat şi pentru stat şi pentru cetăţeni şi vom eficientiza actul lor administrativ şi practic eficienţa structurilor pe care le reprezintă", a declarat Tudose.

Reamintim că luna trecută, ministrul Sevil Shhaideh anunţa că o blocare a posturilor în administraţia publică ar fi necesară pentru a se putea face un inventar al funcţiilor, astfel încât să se ajungă la o flexibilizare a administraţiei centrale.

La rândul său, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, declara că ”trebuie să ne reorganizăm după modelul francez. Noi avem foarte mulţi funcţionari la birouri şi foarte puţini inspectori în teren. Am spus aşa: să rămână la birouri doar cei care e obligatoriu să rămână la birouri, cei care sunt pe contabilitate, achiziţii, ceva de genul acesta, în rest toată lumea în teren. E simplu".