Tudose: "Am primit ajutor nesperat pentru Institutul Cantacuzino"

Comisia Europeană va oferi finanţare pentru Institutul Cantacuzino, a anunţat premierul Tudose, reiterând faptul că acesta va fi transferat în zona militară.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Premierul Tudose a anunţat joi că (mult-încercatul) Institut Cantacuzino, pe care vrea să-l transforme în unitate militară, a primit "un ajutor nesperat" din partea Comisiei Europene.

"Am primit ajutor şi (...) cu o corectă îndrumare (...) sperăm să o şi fructificăm atât în domeniul reformei în justiţie pe zona de penitenciare, unde România are o problemă, dar şi într-o discuţie — n-a trecut o săptămână, cu un ajutor nesperat din partea Comisiei pentru Cantacuzino. Rămâne de mutat în zona militară, dar şi cu o finanţare de la Uniunea Europeană", a declarat Tudose, citat de Agerpres, după o întâlnire avută la Palatul Victoria cu comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Ulterior, Tudose a precizat, la începutul şedinţei de Guvern, că pentru utilarea Institutului Cantacuzino ar putea fi folosite fonduri europene în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro.

Reamintim că, pus pe butuci de-a lungul ultimilor ani, Cantacuzino a fost transferat recent de la ministerul Sănătăţii la cel al Apărării, Tudose declarând că îşi doreşte ca acesta să fie condus cu o mână forte:

"Institutul Cantacuzino trebuie să redevină funcţional, iar pentru a ne asigura că acest lucru se va întâmpla, am decis ca acesta să fie preluat de către Ministerul Apărării Naţionale şi transformat în unitate militară cu conducere militară. Am sentimentul şi speranţa că o mână forte, alături de un proiect bine stabilit, vor îndeplini această misiune de importanţă naţională, iar eu personal voi urmări îndeaproape întregul proces.

Institutul reprezintă un brand românesc, cu o istorie de aproape un secol şi cu multe performanţe atinse, motive pentru care trebuie să ducem mai departe această moştenire", scria Tudose recent pe Facebook.