Tudose a solicitat ajutor de la Banca Mondială pentru construirea autostrăzii Bucureşti-Braşov

Banca Mondială va oferi suport tehnic pentru autostrada Bucureşti-Braşov, astfel încât managementul de proiect să fie la un organism întreg la minte, a precizat miercuri Tudose.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri, la Antena 3, că a solicitat "ajutor tehnic" de la reprezentanţii Băncii Mondiale pentru proiectul autostrăzii Bucureşti-Braşov.

"Am vorbit chiar ieri cu Banca Mondială pe mai multe proiecte. (...) Nu ne-am întâlnit cu Banca Mondială pentru a cere bani, cum nu m-am întâlnit nici cu FMI pentru a cere bani. (...) De la Banca Mondială am solicitat ajutor tehnic şi vă dau un exemplu: (...) autostrada Bucureşti-Braşov. (...) Am vorbit cu Banca Mondială (...) să facem unitate de management-proiect sub conducerea lor, cu sprijinul lor tehnic", a declarat Tudose, preluat de Agerpres.

Tudose a mai precizat că Banca Mondială va oferi suportul tehnic şi va coordona lucrarea, în timp ce finanţarea va fi asigurată de autorităţile române.

"Facem o echipă de suport, iar tot ceea ce înseamnă management de proiect să fie la un organism întreg la minte — Banca Mondială. Să ne dea suport tehnic şi să coordoneze această lucrare. (...) Banii sunt de la noi", a declarat premierul.

"Între timp, noi am găsit nişte proiecte mai vechi — ştiţi că studii de fezabilitate avem să facem un drum până la Lună, că nu ştiu cum s-a întâmplat, dar până acum toţi au făcut studii de fezabilitate. (...) Am găsit un proiect (...), care este prin sertarele Ministerului Transporturilor (...), care încă mai are autorizaţia de mediu valabilă şi pe care vrem să-l implementăm cât mai repede", a declarat Tudose, precizând că se referă la autostrada Bucureşti-Braşov.

Mihai Tudose a mai precizat, la Antena 3, că Valea Prahovei şi Valea Oltului sunt de asemenea "priorităţi" pentru Guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne