"Tudorele, pleacă TU, cu hoţii tăi!" - un nou protest de amploare anunţat duminică

Cetăţenii se mobilizează pe reţelele de socializare pentru a ieşi în stradă după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Românii sunt aşteptaţi duminică de la ora 18:00, în Piaţa Victoriei, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de Direcţia Naţională Anticorupţie şi procurorul şef Laura Codruţa Kovesi.

Protestul, anunţat pe Facebook, este organizat de comunităţile civice Rezistenţa, Corupţia Ucide, Insistăm, Iniţiativa România, Acţiunea Civică Galaţi şi Aradul Civic.

"Ministrul justiţiei, Tudorel Toader a decis, fără să aducă argumente, declanşarea procedurii de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Da, ştim, DNA-ul este foarte deranjant pentru cei care toacă banii românilor şi vor să trăiască liniştit cu asta. Apropos, în 2016, DNA, doar în dosarele de mare corupţie, a urmărit recuperarea sumei totale de 667 milioane euro. Adică bani furaţi de la români de către corupţi. (...) NU RENUNTAM, nu acceptăm un abuz făcut de o gaşcă de infractori. Duminică ne vedem la ora 18:00 în faţă la Guvern pentru a cere demisia ministrului Justiţiei", se arată pe pagina evenimentului.

Reamintim că, după o conferinţă de presă maraton, de-a lungul căreia i-a reproşat şefei DNA inclusiv că a impietat activitatea Guvernului şi Parlamentului, că a pus presiuni pe procurori, că a încercat să obţină condamnări cu orice preţ, că a afectat imaginea României în afară etc., Tudorel Toader a anunţat că declanşează procedurile pentru revocarea sa din funcţie. Mai multe informaţii pe acest subiect aici.