Tudorel Toader: Sunt surprins că Puiu Popoviciu a putut să plece din ţară exact înainte de hotărârea definitivă

Actele pentru extrădarea lui Puiu Popoviciu, aşteptat în ţară pentru a-şi ispăşi sentinţa de 7 ani, vor fi trimise imediat ce vin de la instanţă, a declarat Tudorel Toader, exprimându-şi "nedumerirea" că afaceristul a reuşit să plece din ţară, deşi era sub control judiciar.
Tudorel Toader(Minstrul Justitiei),
Tudorel Toader(Minstrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei a anunţat, miercuri, că va trimite "azi-mâine" autorităţilor londoneze documentele necesare în vederea extrădării omului de afaceri Gabriel Popoviciu. Totodată, Toader s-a declarat surprins că Popoviciu a putut pleca nestingherit din ţară înainte de decizia de condamnare.

"Cu privire la domnul Popoviciu, eu sunt surprins, să nu spunem nedumerit, cu privire la faptul că şi în alte cazuri de rezonanţă, probabil şi altele cu mai puţină rezonanţă publică, Puiu Popoviciu a putut să plece din ţară exact înainte de hotărârea definitivă, sustrăgându-se astfel, fie şi temporar, exigenţelor legii penale, mandatului de arestare. Voi vedea dacă am primit documentele de la instanţa de judecată. Am vorbit zilele trecute cu conducerea direcţiei de specialitate, redactăm documentele şi le trimitem de îndată la autorităţle judiciare londoneze. Azi, mâine le trimitem, imediat ce le primim", a declarat Tudorel Toader, citat de Mediafax.

Reamintim că Gabriel Popoviciu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare, pentru tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti (USAMV). Sentinţa n-a putut fi însă pusă în aplicare, căci Popoviciu dispăruse, oportun, chiar înainte de pronunţarea ei.

Ulterior, afaceristul a fost reţinut la Londra şi eliberat, contra unei cauţiuni de 200.000 de euro.