Tudorel Toader se mândreşte în faţa oficialilor germani cu "reforma masivă" a Justiţiei

În condiţiile în care în România magistraţii au ieşit în stradă nemulţumiţi de cum se modifică legislaţia, ministrul Justiţiei s-a lăudat în cadrul unei întâlniri cu înalt oficiali germani cu reforma Justiţiei din ţara noastră.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a transmis, luni, preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul german, Günther Krichbaum, că România a trecut printr-o reformă masivă a sistemului judiciar. Declaraţiile ministrului vin în contextul în care, sâmbătă, în Bucureşti, magistraţii au protestat pe treptele Curţii de Apel faţă de modificarea Codurilor Penale şi a Legilor Justiţiei. La rândul lor, procurorii din Braşov au cerut suspendarea dezbaterilor pe Codurile penale până la primirea unui aviz consultativ din partea Comisiei de la Veneţia. De asemenea, magistraţii au solicitat Curţii Constituţionale să aştepte avizul aceleiaşi comisii pe controversatele legi ale justiţiei. Totodată, Forumul Judecătorilor s-a retras din dezbaterile Comisiei Iordache pe codurile penale etc.

Redăm comunicatul Ministerului Justiţie:

"În data de 21 mai 2018, ministrul justiţiei, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, şi secretarul de stat, conf.univ.dr. Marieta SAFTA, au avut o întrevedere cu domnul Günther KRICHBAUM, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul german (Bundestag), însoţit de domnul ministru plenipotenţiar Kai HENNIG, adjunctul Ambasadorului Republicii Federale Germania în România.

Discuţiile din cadrul întâlnirii au purtat, în principal, asupra reformelor aduse justiţiei, ministrul justiţiei precizând faptul că România a trecut printr-o reformă masivă, structurală a sistemului judiciar, astfel cum s-a constatat inclusiv de către Comisia Europeană în ultimele rapoarte din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. De asemenea, a fost prezentat stadiul în care se află în acest moment legile justiţiei şi noile coduri, precum şi modificările aduse prin acestea.

Cei doi oficiali din cadrul Ministerului Justiţiei au manifestat deschidere în vederea continuării bunei colaborări, atât în materia cooperării judiciare, cât şi în domeniul luptei împotriva corupţiei.

Întâlnirea a reprezentat o oportunitate deosebită de consolidare a relaţiei de colaborare cu partenerii europeni şi de manifestare a sprijinului reciproc în vederea promovării valorilor comune", transmite Ministerul Justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne