Tudorel Toader: S-a agreat ca amnistia, graţierea să fie ultima soluţie de îndreptare a abuzurilor

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, confirmă că amnistia şi graţierea au primit undă verde în sensul în care vor fi asumate ca ultimă soluţie pentru îndreptarea presupuselor abuzuri din Justiţie.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei a declarat, luni dimineaţă, că amnistia şi graţierea reprezintă, la acest moment, ultima soluţie de îndreptare a "abuzurilor", relatează Europa FM.

Dacă există alte soluţii legislative, evident, de îndreptare a abuzurilor comise, evident şi normal s-a exprimat acordul cu respectivele soluţii. Dacă nu, s-a agreat ideea ca amnistia, graţierea să fie ultima soluţie de îndreptare a respectivelor abuzuri. Ne aflăm în acest stadiu”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că, în cazul în care va fi solicitat, va analiza textul plângerii pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, întrucât autorii conţinutului vor fi doar cei cărora Liviu Dragnea le-a cerut, Mircea Drăghici şi Florin Iordache.

„Dânşii dacă vor fi – dânşii vor fi autorii sesizării în conţinut şi în formă, eventual dacă mă întreabă, îmi voi spune părerea la momentul respectiv. Fiţi de acord că nu pot să îmi spun părerea pe un document pe care nu l-am văzut”, a declarat Tudorel Toader.

Declaraţiile ministrului Justiţiei vin în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, duminică, la CN PSD, că nu ştie când sau cum, dar PSD – ALDE are obligaţia să dea OUG pe amnistie şi graţiere pentru a fi reparate toate nedreptăţile care s-au făcut în Justiţie.

”Dacă cineva găseşte alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acţiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptăţile care s-au întâmplat în România şi care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiţie, altele decât graţierea şi amnistia, va avea tot sprijinul partidului şi al meu personal. Dacă nu, nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD, PSD-ALDE are şi această obligaţie, să repare nedreptăţile. Ca să nu-şi mai taie venele cei din presa cu epoleţi şi toţi ăia plătiţi de Sorosică prin bitcoins, aţi văzut că toate lucrurile ies la iveală, domnule, inventaţi ceva, găsiţi o decizie CCR, o virgulă într-o decizie a CCR să spuneţi – aceste două acte normative, trei, cinci acte normative nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea şi închidem subiectul. Ieşiţi toţi din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenţii ca şi cum sunt date pentru mine”, a declarat Dragnea, de la tribuna Consiliului Naţional al PSD.

Acelaşi Liviu Dragnea le-a cerut lui Mircea Drăghici, Florin Iordache şi Tudorel Toader să depună plângere penală pentru înaltă trădare pe numele lui Klaus Iohannis.

"Domnule Mircea Drăghici, împreună cu dl Iordache şi cu sprijinul de specialitate al dlui Toader, vă rog ca după Anul Nou să depuneţi plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Iohannis", a declarat Dragnea.

***

Later edit: Ulterior apariţiei declaraţiilor sale în presă, Tudorel Toader a revenit cu aşa-zise precizări, acuzând că afirmaţiile sale au fost scoase din context.

"Încă o manipulare marca.....! Astăzi am făcut referire strictă la discursurile din cursul zilei de ieri!

PS : unii sunt specializaţi în a rupe frazele din context!", scrie Tudorel Toader pe Facebook.