Tudorel Toader: Nu avem OUG pe amnistie şi graţiere în minister, nici în dezbatere, nici în avizare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a negat că ar exista un proiect de OUG privind amnistia şi graţierea în circuitul legislativ al instituţiei pe care o conduce.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

La Ministerul Justiţiei nu există o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere în dezbatere sau avizare, a anunţat luni, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, şeful instituţiei Tudorel Toader, pe fondul zvonurilor privind iminenţa adoptării unui astfel de document controversat.

"Tema discuţiei cu doamna premier - am informat-o pe doamna premier despre ce s-a discutat la recenta încheiata reuniune (Consiliul JAI - n.r.), dar, mai important, ceea ce mă interesau şi ce trebuia să fac, împreună cu doamna premier, să pregătim măsurile pe care trebuie să le luăm, pe care trebuie să le comunicăm, în vederea exercitării preşedinţiei Consiliului JAI", a declarat Tudorel Toader, citat de Agerpres.

Întrebat dacă printre subiectele de discuţie s-a aflat şi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care a apărut informaţia în spaţiul public că urmează să fie adoptată marţi, ministrul Justiţiei a replicat:

"Să nu vorbim despre situaţii ipotetice. Nu avem aşa ceva în Ministerul Justiţiei, nici în dezbatere, nici în avizare."

Reamintim că G4Media a anunţat, citând surse oficiale, că pe ordinea de zi a Guvernului ar putea intra, marţi, OUG-ul pentru amnistie şi graţiere. În aceste condiţii, ministrul Justiţiei ar intenţiona să-şi delege atribuţiile secretarului de stat Mariana Moţ, persoană care a semnat şi adresa către Parlament prin care s-a propus noua definiţie a abuzului în serviciu. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne