Tudorel Toader: Ministerul Justiţiei a preluat oficial Preşedinţia Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne

Cu o lună înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului UE, Ministerul Justiţiei din ţara noastră a preluat oficial preşedinţia JAI.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)

"Ministerul Justiţiei din România a preluat preşedinţia Consiliului JAI / Justiţie şi Afaceri Interne !", transmite ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, într-o postare pusă pe pagina sa de Facebook.

În respectiva postare - practic preluarea unui comunicat dat de Ministerul Justiţiei - ministrul transmite că în perioada 6-7 decembrie 2018 a participat la Bruxelles la ultima reuniune a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, sub egida preşedinţiei Austriei, iar în 7 decembrie 2019 (?!), la finalul Sesiunii Justiţiei, a preluat oficial Preşedinţia acestei formaţiuni, ce va fi exercitată de către România începând cu 1 ianuarie 2019.

"Ministrul Justiţiei a fost însoţit la reuniune de doamna ambasador Luminiţa ODOBESCU, Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, precum şi de o parte din echipa tehnică din cadrul Ministerului Justiţiei şi a Reprezentanţei Permanente a Românei.

În cadrul acestei reuniuni, miniştrii de justiţie au adoptat abordarea generală cu privire la propunerea de directivă privind contractele de vânzări de bunuri, propunerea de reformare a Regulamentului Bruxelles II bis şi propunerea de Regulament privind ordinele europene de furnizare si conservare a probelor electronice în materie penală.

Pe agendă s-au mai aflat informări privind stadiul operaţionalizării Parchetului European, pregătirea de către Comisia Europeană a mandatelor de negociere privind cel de-al doilea Protocol adiţional la Convenţia de la Budapesta privind criminalitatea informatică şi respectiv, un acord între UE şi SUA privind probele electronice în materie penală.", transmite Tudorel Toader.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne