Tudorel Toader: Magistraţii detaşaţi la MJ, salarii de până la 24.000 lei şi diurne de 12.000 de lei

Un alt argument împotriva magistraţilor detaşaţi în Ministerul Justiţiei este nivelul lor de salarizare, unii câştigând chiar şi 24.000 de lei pe lună, a explicat ministrul Tudorel Toader.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Magistraţii detaşaţi la Ministerul Justiţiei primesc salarii de până la 24.000 lei şi o diurnă care poate să ajungă şi la 12.000 lei, a revenit cu explicaţii, pe pagina sa de Facebook, ministrul Tudorel Toader, după ce, săptămâna trecută, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să oprească acest fenomen.

În opinia lui Tudorel Toader, Ministerul Justiţiei nu trebuie să se mai bazeze pe astfel de magistraţi detaşaţi ci să-şi angajeze personal propriu pe care să-l "fidelizeze".

Dincolo de faptul că magistraţii trebuie să facă magistratură, de exigenţele izvorâte din principiul separaţiei puterilor în stat, răspunzând unora dintre întrebările repetitive, fac următoarele precizări:

Magistraţii detaşaţi la Ministerul Justiţiei ocupă o funcţie vacantă asimilată magistraţilor, ţin rezervat postul de pe care au fost detaşaţi, având următoarele drepturi băneşti: un salariu lunar, care poate fi chiar şi de 20.000-24.000 lei, iar dacă nu sunt din Bucureşti, primesc şi o diurnă lunară care poate să ajungă chiar şi la 11.000-12.000 lei, contravaloarea chiriei, care este de 2700 lei, precum şi decontarea cheltuielilor de transport, la domiciliu şi retur!

Indiferent de nivelul instanţei sau parchetului de la care provin, magistraţii detaşaţi sunt asimilaţi judecătorilor sau procurorilor de pe lângă ÎCCJ, respectiv PÎCCJ!", a scris Tudorel Toader.