Tudorel Toader, întâlnire de taină cu premierul. Dragnea ar vrea OUG pentru amnistie şi graţiere marţi

Pe ordinea de zi a Guvernului ar putea intra, marţi, OUG-ul pentru amnistie şi graţiere. În aceste condiţii, ministrul Justiţiei ar intenţiona să-şi delege atribuţiile secretarului de stat Mariana Moţ, persoană care a semnat şi adresa către Parlament prin care s-a propus noua definiţie a abuzului în serviciu.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit, luni dimineaţa, cu premierul Viorica Dăncilă, întrevederea având loc cu o zi înainte de şedinţa de guvern de marţi, şedinţă în cadrul căreia, potrivit unor surse oficiale citate de G4Media, la presiunea lui Liviu Dragnea (condamnat în două dosare) ar putea fi adoptate ordonanţe pentru amnistie şi graţiere.

La plecarea din sediul Ministerului Justiţiei, Tudorel Toader a declarat că merge la guvern pentru o discuţie cu premierul Dăncilă, însă a evitat să spună care este tema întâlnirii şi a evitat întrebările insistente ale jurnaliştilor referitoare la OUG-ul referitor la amnistie şi graţiere, relatează G4Media.

Surse oficiale au declarat luni, pentru G4Media.ro, că Liviu Dragnea forţează ca OUG-ul pe amnistie şi graţiere să fie adoptat în şedinţa de guvern de marţi. În aceste condiţii, potrivit surselor, ministrul justiţiei, Tudorel Toader ar intenţiona să-i delege atribuţiile secretarului de stat, Mariana Moţ, o apropiată a vicepremierului Paul Stănescu. Moţ face parte din nucleul dur de susţinători ai liderului PSD, Liviu Dragnea, arată sursa citată.

De altfel, Mariana Moţ a semnat şi adresa către Parlament prin care s-a propus o nouă definiţie a abuzului în serviciu, definiţie preluată şi adoptată de majoritatea PSD- ALDE. Noua definiţie este practic cu o dezincriminare a abuzului, fapta fiind infracţiune doar dacă funcţionarul public obţine ”pentru sine, soţ, rudă sau afini până la gradul al II-lea inclusiv, un folos material necuvenit”. Or, în dosarul angajărilor fictive, Dragnea este acuzat de instigare la abuz în cazul angajării a două membre de partid la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Cu alte cuvinte, redefinirea abuzului îi vine mănuşă liderului PSD.