Tudorel Toader, către Lazăr: În momente cheie aţi fost ba în China, ba în Africa de Sud, ba în altă parte

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit faţă în faţă cu Augustin Lazăr, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii unde se dezbate cererea de revocare din funcţie a procurorului general. Printre altele, Toader i-a reproşat magistratului că "în momentele cheie" a ales să plece din ţară.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a reproşat luni procurorului general Augustin Lazăr, în cadrul şedinţei CSM că, în momentele cheie, a fost plecat în străinătate.

"Procurorul general, în momente cheie, importante, a fost ba în China, ba în Africa de Sud, ba în altă parte. Vă provoc să vă dovedesc faptul că vă place funcţia de general şi e firesc probabil, dar în acelaşi timp aţi delegat foarte multe atribuţii de serviciu. Le-aţi delegat fără să le exercitaţi. Aţi spus că aveţi un adjunct care se ocupă. În planificarea activităţii dumneavoastră nu este trecută şi aprobarea pe mandatele de siguranţă naţională, din care nu ştiu dacă aţi semnat ceva în toată perioada şi aţi lăsat pe altul. Dumneavoastră probabil aţi semnat doar prin excepţie", a declarat Tudorel Toader, în timpul şedinţei, potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, ministrul Justiţiei i-a reproşat procurorului general că pune piedicii Secţiei de investigare a magistraţilor.

"Vehement aţi contestat înfiinţarea Secţiei speciale. Curtea Constituţională a spus că este o problemă de oportunitate, că nu contează dacă cei care anchetează sau verifică sesizările la adresa procurorilor sunt sub umbrela DNA sau a Ministerului Public. V-aţi opus vehement acestei soluţii, chiar dacă CCR a spus că este treaba legiuitorului. Dumneavoastră aţi spus: 'Eu, ca procuror general, nu sunt de acord'. Dar ce, aveţi competenţe în materie de legiferare? Cei care sunt în Secţie spun că nu au fax, că nu au telefon, că nu au grefiere, că nu au cele necesare desfăşurării activităţii. Dacă este adevărat, şi vom verifica, le puneţi piedici obiective în desfăşurarea activităţii", a precizat Toader.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne