Tudorel Toader, avertizat de un înalt oficial german: Ar fi un semn fatal dacă...

"Combaterea corupţiei este importantă", transmite ministrul Justiţiei şi pentru afaceri europene al land-ului german Baden-Württemberg înaintea întrevederii cu Tudorel Toader.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei şi pentru afaceri europene al land-ului german Baden-Württemberg, Guido Wolf, a avut în această dimineaţă o întrevedere cu omologul său, Tudorel Toader. Întrebat de presă înaintea întâlnirii ce spune despre informaţiile potrivit cărora unele modificări legislative sunt cu dedicaţie pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, Wolf a declarat că a auzit astfel de zvonuri şi vrea să le verifice direct la sursă, în discuţia cu ministrul român al Justiţiei.

“Din punctul nostru de vedere ar fi un semn fatal dacă o reformă a Justiţiei ar avea ca obiectiv sau ar servi pentru a proteja anumite persoane de investigaţiile penale”, a declarat Guido Wolf, potrivit G4Media.ro.

Oficialul german a mai precizat că intenţionează să discute cu Tudorel Toader şi despre demiterea şefei DNA, precum şi despre intenţiile României legate de recomandările Comisiei de la Veneţia în privinţa modificărilor făcute la legile Justiţiei şi la codurile penale.

“Combaterea corupţiei este importantă pentru că în Europa este extrem de important să dezvoltăm drepturi şi valori comune. Este important şi pentru economie, pentru investitori ca statul de drept să funcţioneze, corupţia să fie combătută şi, de aceea, sunt interesat să aflu care sunt motivele demiterii şefei DNA şi cum se vede în continuare lupta împotriva corupţiei în România. Vreau să aflu de la ministrul Justiţiei şi cum se vor gestiona recomandările Comisiei de la Veneţia, cât de pregătiţi sunt să se confrunte cu aceste provocări. Poate există chiar disponibilitatea de a face anumite modificări la reformele Justiţiei”, a declarat ministrul land-ului Baden-Württemberg.

Reamintim, referitor la recomandările Comisiei de la Veneţia, că preşedintele României a cerut Parlamentului să reia discuţiile pe legile Justiţiei ţinând cont de acestea. Răspunsul lui Liviu Dragnea a fost că nu vede de ce ar face asta.

„Ţinem cont de părerea preşedintelui Iohannis, dar nu avem ce să modificăm. Legea a fost votată, a fost dezbătută transparent, a fost atacată la Curtea Constituţională, a fost analizată de curte, a fost întoarsă, a trecut prin toate procedurile. Eu, personal, nu văd de ce ar trebui să reluăm o dezbatere sau un şir de modificări pe această lege. A fost promulgată şi, ca orice lege, ar trebui să înceapă să fie pusă în aplicare", a comentat Dragnea cererea şefului statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne