Tudorel Toader a primit undă verde de la Dăncilă: Sesizarea în cazul Kovesi ajunge azi la CCR

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a primit undă verde de la premierul Viorica Dăncilă pentru a trimite sesizarea în cazul Kovesi la Curtea Constituţională.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Sesizarea privind refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, va ajunge în cursul zilei de luni la Curtea Constituţională, a anunţat, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

"M-am întâlnit cu doamna premier, i-am prezentat proiectul de sesizare a Curţii Constituţionale, argumentele, conţinutul acelui proiect. Domnia sa a fost de acord, l-a semnat în prezenţa mea. În cursul zilei de astăzi, sesizarea ajunge la Curtea Constituţională", a declarat Tudorel Toader, citat de Agerpres.

Ministrul Justiţiei a reiterat faptul că sesizarea CCR nu reprezintă o iniţiativă personală şi nu este determinată de nemulţumiri personale, aşa cum susţinea preşedintele Klaus Iohannis.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a apreciat recent că nu există niciun temei pentru ca Guvernul să sesizeze CCR în cazul Kovesi pentru că, din punctul său de vedere, procedura s-a finalizat.

"După părerea mea, nu există niciun conflict şi niciun temei pentru o sesizare a Curţii Constituţionale. În tot procedeul început de ministru cu solicitarea de revocare, solicitarea avizului CSM şi, în final, decizia mea, legislaţia în vigoare, în materie, a fost respectată 100%, iar, după cum cu toţii cunoaştem, legea lasă la latitudinea Preşedintelui dacă acceptă sau nu acceptă această propunere de revocare. Deci nu există niciun temei. Ar fi deosebit de ciudat dacă de fiecare dată când un decident ia o decizie care nu convine unui partener sau unei instituţii să ne aflăm în faţa unui conflict constituţional. Nici vorbă de aşa ceva!

Personal, sigur, cred că putem să înţelegem că ministrul este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat solicitarea. Dar de acolo până la un conflict constituţional este cale lungă, repet, nu există nici un conflict între Preşedinte şi Guvern, şi nu există absolut, dar absolut niciun temei pentru o sesizare a Curţii Constituţionale. Ce să sesizeze sau ce să judece Curtea? Că nu am fost de acord într-o chestiune unde legea îmi spune expres că eu pot să fiu de acord sau pot să fiu în dezacord. Sau poate Curtea să judece oportunitatea deciziei pe care am luat-o? În niciun caz! Deci, din punctul meu de vedere, procedeul sau procedura s-a finalizat", a afirmat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne