Trupele ruse împreună cu cele din Transnistria desfăşoară ample exerciţii militare

Militari ruşi în Transnistria
Militari ruşi în Transnistria (novostipmr.com)

Grupul operativ de trupe ruse din Transnistria (GOTR) şi trupele regimului separatist de la Tiraspol participă în această săptămână la ample exerciţii militare în regiune, se menţionează într-un comunicat al Districtului Militar Vest din cadrul Ministerului rus al apărării. Actualele manevre sunt catalogate drept „jocuri militare” numite „Ostaşul comunităţii”.

Anul trecut, tot la începutul lunii august, forţele paramilitare ale regimului de la Tiraspol, împreună cu GOTR, creat pe baza fostei Armate a 14-a, au organizat un exerciţiu militar de forţare a râului Nistru.

De menţionat că respectivele aplicaţii militare din Transnistria au loc simultan cu „Jocurile Militare 2018”, care se desfăşoară în perioada 28 iulie-12 august în Federaţia Rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe