Trump: zidul casei lui Obama este la fel de necesar ca şi zidul de frontieră

Donald Trump în Biroul Oval
Donald Trump în Biroul Oval (Mandel Ngan/AFP/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a comparat zidul de cărămidă care a fost construit anul trecut în jurul proprietăţii lui Obama din Washington DC cu zidul ce urmează a fi construit de-a lungul frontierei Statelor Unite cu Mexic şi personal consideră că ambele sunt foarte necesare.

"Preşedintele şi doamna Obama au construit un zid de peste trei metri în jurul casei lor, complexul din DC. Sunt de acord, că este absolut necesar pentru siguranţa şi protecţia lor. Statele Unite au nevoie de aceeaşi versiune, puţin mai mare!", a asigurat preşedintele Trump pe Twitter.

Obama a cumpărat o casă în Washington DC, în care s-a mutat după ce a plecat de la Casa Albă, la începutul anului 2017, la sfârşitul mandatului.

Cu toate acestea, de îndată ce soţii au cumpărat proprietatea, au ordonat imediat construcţia unui zid în jurul acesteia, care a fost finalizat în ianuarie 2017, potrivit Daily Mail.

Muncitorii lucrează la zidul din jurul proprietăţii soţilor Obama, în 2017
Muncitorii lucrează la zidul din jurul proprietăţii soţilor Obama, în 2017 (captură web)

Trump a cerut 5 miliarde de dolari Congresului pentru a termina construcţia unui zid la graniţa de sud a ţării, pentru a îndeplini una dintre cele mai importante promisiuni electorale ale sale.

Preşedintele SUA a reiterat vineri, 28 decembrie că guvernul va fi forţat să închidă graniţa SUA cu Mexic dacă democraţii nu aprobă fonduri pentru a construi zidul, prin care speră să oprească imigraţia ilegală.

"Ori construim (terminăm) zidul, ori închidem graniţa sudică", a scris Trump, vineri 28 decembrie, pe reţeaua socială Twitter.

„Vom fi nevoiţi să închidem total graniţa de sud dacă democraţii obstrucţionişti nu ne dau banii pentru a termina zidul şi, de asemenea, pentru a modifica legile de imigrare ridicole la care ţara noastră este supusă”, a scris preşedintele Trump.

Preşedintele SUA, prin contul său Twitter i-a întrebat pe democraţi în legătură cu blocarea parţială a guvernului: „Au realizat democraţii că cele mai multe persoane care nu-şi primesc salariile sunt democraţi?“.

Trump a insistat la câteva zile de la închiderea parţială a activităţii guvernului: „Avem nevoie să prevenim traficul de droguri şi să nu intre în ţara noastră membrii bandelor criminale şi criminalii“.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe