Trump: Voi comanda o investigaţie majoră privind frauda electorală

Preşedintele american Donald Trump a declarat că va comanda o investigaţie majoră privind frauda electorală la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016.
Donald Trump
Donald Trump (Alex Wong/Getty Images)

“Voi cere lansarea unei investigaţii majore asupra fraudei electorale, inclusiv privind persoanele înregistrate să voteze în două state, cele care locuiesc ilegal [în ţară] şi... chiar şi persoanele decedate (multe dintre ele chiar de mult timp) care au fost înregistrate la vot”, a scris Trump miercuri pe Twitter.

“În funcţie de rezultate, voi întări procedurile de votare!”, a adăugat Trump, care a precizat într-o declaraţie anterioară că ar fi câştigat şi votul popular dacă nu ar fi fost milioanele de imigranţi “ilegali” care au votat pentru rivala sa democrată, Hillary Clinton.

Republicanul miliardar, care a fost învestit vinerea trecută ca cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, a obţinut cu 3 milioane de voturi mai puţin decât Clinton în alegerile din 8 noiembrie 2016. Totuşi, el a reuşit să obţină victoria prin câştigarea mai multor voturi în Colegiul Electoral, şi anume 304 la 227.

Înaintea alegerilor prezidenţiale, Trump a acuzat în repetate rânduri mass media americană de lipsă de obiectivitate pentru că nu a acoperit aşa-zisa “fraudă electorală la scară mare”, desfăşurată la nivel naţional. În plus, el a susţinut că procesul electoral a fost manipulat şi că mass media a conspirat cu Hillary Clinton pentru a-l învinge.

Conform lui Trump, au existat probleme serioase cu votarea în statele Virginia, New Hampshire şi California, dar mass media mainstream din SUA a ignorat acest lucru.