Trump ţine prima sa conferinţă de presă de la câştigarea alegerilor, refuză întrebări de la CNN

Donald Trump a susţinut joi prima sa conferinţă de presă post-electorală, în timpul căreia a declarat că se află în fruntea unei mişcări cum lumea nu a mai văzut niciodată.
Donald  Trump
Donald  Trump (Getty Images)

Preşedintele ales Donald Trump a criticat puternic cele mai recente acuzaţii împotriva sa.

„Cred că este o ruşine ca acele informaţii să fie publicate. Am văzut informaţiile, am citit [raportul] în afara acelei întâlniri şi sunt ştiri false, lucruri false, care nu au avut loc... A fost un grup de opozanţi care s-au unit – oameni bolnavi – şi au pus la un loc acea prostie”.

Deşi războiul lui Trump cu agenţia CIA a SUA este cunoscut, noul raport - neverificat şi neverificabil - lansează ipoteza că Moscova deţine informaţii compromiţătoare cu privire la Trump, pe care le-ar folosi în viitor pentru a-l şantaja.

Dosarul se pare că a existat din august, lucru care ridică întrebări despre motivele pentru care nu a fost utilizat în campanie pentru a-l discredita pe Donald Trump.

O parte a serviciilor de informaţii ale SUA susţin acum că materialele - cu conţinut sexual - adunate de Kremlin împotriva preşedintelui ales în timpul unei competiţii Miss Universe în Moscova în 2013 – au provenit de la un fost ofiţer MI6.

Mass media americană l-a identificat miercuri seara pe fostul ofiţer MI6 ca fiind, “cel mai probabil”, Christopher Steele, în prezent director al unei companii de securitate privată, Orbis Business Intelligence Limited. El este, de asemenea, director al unei companii numite Walsingham Training, care susţine că oferă cursuri directorilor de companii pe teme care variază de la „înţelegerea şi diminuarea riscului cibernetic şi fizic prezentat de state ostile, criminali sau companii”.

Steele încă nu a comentat.

La conferinţa de presă Trump a atacat reţeaua de televiziune CNN, susţinând că este o organizaţie “groaznică” ce produce “ştiri false”.

Răspunzând întrebărilor legate de suspiciunea implicării hackerilor ruşi în politica americană, Trump a susţinut că SUA este larg deschisă hackerilor, dar nu va rămâne aşa mult timp, dacă va interveni el.

„Dacă aţi crede într-adevăr că Rusia a fost în spatele atacurilor cibernetice, care ar fi mesajul dumneavoastră către Vladimir Putin acum?”

„Nu ar trebui să facă aşa ceva, nu va face aşa ceva. Rusia va avea un respect mai mare pentru ţara noastră după ce o voi conduce eu”.

Preşedintele Trump a părăsit scena în timp ce era bombardat cu întrebări din partea reporterului furios de la CNN, lăsând multe întrebări fără răspuns.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe