Trump susţine din nou că se va întâlni cu Putin la summitul G20 din Japonia

Preşedintele american Donald Trump în Biroul Oval al Casei Albe, în Washington, D.C.
Preşedintele american Donald Trump în Biroul Oval al Casei Albe, în Washington, D.C. (Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a afirmat din nou că se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin la summitul G20 din Japonia, programat să aibă loc săptămâna viitoare, potrivit RFE/RL.

Într-un interviu acordat miercuri pentru Fox News, Trump a declarat că se va întâlni atât cu Putin, cât şi cu omologul chinez Xi Jinping la reuniunea din Osaka din 28-29 iunie.

“Doresc să mă înţeleg bine cu Rusia şi cred că o vom face. Doresc să mă înţeleg bine cu China şi cred că o vom face. De fapt, mă întâlnesc cu ambii săptămâna viitoare în Japonia la G20”, a precizat Trump pentru Fox News.

În 12 iunie, Trump mai declarase reporterilor la Casa Albă că “mă voi întâlni cu Putin la G20”.

Totuşi, la acea vreme, Kremlinul a susţinut că nu a primit o confirmare din partea Washingtonului privind o potenţială întâlnire.

Kremlinul nu a comentat imediat cele mai recente remarci ale lui Trump privind potenţiala întâlnire cu liderul rus.

Washingtonul şi Beijingul au confirmat că Trump şi Xi se vor întâlni la summitul G20. Întâlnirea celor doi va avea loc pe fondul unor tensiuni tot mai mari între SUA şi China provocate atât de războiul comercial dintre cele două naţiuni, cât şi de campania desfăşurată de administraţia Trump împotriva companiei chineze Huawei, acuzată că ar facilita spionajul de stat chinez.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe