Trump şi Trudeau: cooperare în securitate şi comerţ

Donald Trump împreună cu premierul canadian Justin Trudeau 13 februarie 2017 în Washington, DC.
Donald Trump împreună cu premierul canadian Justin Trudeau 13 februarie 2017 în Washington, DC. (Alex Wong/Getty Images)

Întâlnirea care a avut loc luni, la Casa Albă, dintre cei doi lideri nord-americani, este prima de când preşedintele Trump a preluat biroul în ianuarie.

Trudeau, un liberal, care a avut legături strânse cu fostul preşedinte american Barack Obama, este cunoscut pentru poziţiile sale deseori opuse faţă de cele ale lui Donald Trupm, într-o serie de chestiuni.

Cu toate acestea, accentuând importanţa istorică a relaţiei dintre Statele Unite şi Canada, cei doi lideri au promis că vor avea o relaţie strânsă în ceea ce priveşte comerţul. - unul dinre cele mai dezbătute probleme,a vând în vedere faptul că Donald Trump a promis că va renegocia acordul NAFTA, încheiat între SUA Canada şi Mexic, pentru a onbţine termeni mai avantajoşi pentru Washington.

În ceea ce priveşte problema dificilă a imigraţiei, Trudeau a afirmat că cei doi lideri au purtat împreună o discuţie productivă, adăugând că Statele Unite şi Canada vor continua să rămână vecini buni, chiar dacă nu “sunt de acord cu privire la absolut tot”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe