Trump şi Conte, hotărâţi să menţină sancţiunile împotriva Rusiei

Preşedintele american Donald Trump (dr) şi premierul italian Giuseppe Conte participă la o conferinţă de presă la Casa Alba, în Washington, D.C., 30 iulie 2018.
Preşedintele american Donald Trump (dr) şi premierul italian Giuseppe Conte participă la o conferinţă de presă la Casa Alba, în Washington, D.C., 30 iulie 2018. (Alex Wong/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump şi premierul italian Giuseppe Conte au declarat că nu plănuiesc să ridice sancţiunile împotriva Rusiei.

La o conferinţă de presă susţinută la Casa Albă în 30 iulie, Conte a precizat că ridicarea sancţiunilor UE, care au fost impuse pentru prima dată în 2014 ca urmare a agresiunii Rusiei în Ucrainei, va fi “de neconceput”, potrivit RFE/RL.

Unii membri ai guvernului de coaliţie condus de Conte au susţinut ridicarea sancţiunilor şi îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia, însă liderul italian a acceptat recenta prelungire cu şase luni a sancţiunilor UE.

Trump, care a fost foarte criticat pentru modul în care a gestionat summitul la care a participat împreună cu Putin în această lună la Helsinki, a afirmat că sancţiunile Statelor Unite împotriva Rusiei, care au fost impuse cam în aceeaşi perioadă în care au fost aplicate iniţial sancţiunile UE, vor rămâne în vigoare pe moment.

“Sancţiunile împotriva Rusiei vor rămâne aşa cum sunt” în prezent, a răspuns Trump întrebării unui reporter.

Unii membri ai Congresului SUA au luat în considerare amplificarea sancţiunilor împotriva Rusiei în urma summitului Trump-Putin.