Trump se întâlneşte cu premierul britanic. Se estimează ca zeci de mii de manifestanţi să protesteze în Londra

Preşedintele american Trump şi Regina Elisabeta a II-a toastează în timpul unui banchet de stat la Palatul Buckingham din Londra, 3 iunie 2019
Preşedintele american Trump şi Regina Elisabeta a II-a toastează în timpul unui banchet de stat la Palatul Buckingham din Londra, 3 iunie 2019 (Dominic Lipinski/WPA Pool/Getty Images)

Se estimează ca zeci de mii de manifestanţi să protesteze pe străzile din centrul Londrei înaintea convorbirilor oficiale dintre preşedintele american Donald Trump şi premierul britanic Theresa May, potrivit RFE/RL.

Discuţiile din 4 iunie dintre Trump şi May, care se vor desfăşura la sediul guvernului britanic, au loc la o zi după ce preşedintele american a participat la un banchet oficial organizat în onoarea lui de Regina Elisabeta a II-a.

“Sunt atât de bucuroasă că avem o nouă oportunitate să demonstrăm importanţa enormă pe care ambele ţări o acordă relaţiei noastre”, a susţinut regina în discursul ei de la banchet.

La rândul său, Trump a lăudat “relaţia specială” dintre Washington şi Londra şi a adus un omagiu aniversării invaziei Normandiei din 6 iunie 1944 în timpul celui de-al doilea război mondial.

“Confirmăm valorile comune care ne vor uni pentru mult timp în viitor: libertate, suveranitate, autodeterminare, stat de drept şi respectarea drepturilor oferite de Dumnezeu”, a precizat Trump la banchet.

Discuţiile lui May cu Trump au loc în cea de-a doua zi a vizitei de stat a acestuia în Marea Britanie.

Sondajele de opinie arată că preşedintele american este foarte nepopular în rândul britanicilor.

De asemenea, un “bebeluş Trump” cu scutec, gonflabil, uriaş şi portocaliu va zbura marţi deasupra Pieţei Parlamentului timp de două ore.

Poliţia a declarat că va închide drumul care duce direct la sediul guvernului de pe Downing Street ca măsură de securitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe