Trump schimbă şeful Federal Reserve: fost director al Carlyle Group

Jerome Powell, fost director al Carlyle Group.
Jerome Powell, fost director al Carlyle Group. (Drew Angerer/Bloomberg/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump doreşte să îl numească pe Jerome Powell, în vârstă de 64 de ani, în funcţia de guvernator al Federal Reserve, potrivit declaraţiilor a patru persoane familiare cu decizia, care au fost citate de Bloomberg.

Wall Street Journal a notat că, deşi Trump pare să se fi hotărât în privinţa lui Powell, surse familiare au avertizat că preşedintele american şi-ar putea schimba decizia.

Dacă va fi confirmat de Senat, fostul director al Carlyle Group şi fost subsecretar al Trezoreriei Statelor Unite, o va înlocui pe preşedinta Fed, Janet Yellen, care a crescut costurile de împrumut de 4 ori de la sfârşitul anului 2015 şi a început să reducă bilanţul de 4,5 trilioane de dolari al Băncii Centrale.

Powell - absolvent al Universităţii Princeton - a fost avocat în New York, înainte să lucreze la banca de investiţii Dillon Reed & Co. în 1984. În 1990 s-a transfert la Departamentului Trezoreriei. După ce a plecat de la Trezorerie, Powell a devenit în 1997 partener al Carlyle Group (CG), un gigant privat în managementul acţiunilor şi activelor. El a plecat de la Carlyle în 2005.

Totodată, el va fi cel mai bogat şef pe care l-a avut vreodată Federal Reserve. Activele lui Powell au o valoare cuprinsă între 21 şi 61 de milioane de dolari, conform declaraţiilor sale financiare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe