Trump revocă permisele CNN şi New York Times pentru întâlnirile informale de la Casa Albă

Administraţia Trump este criticată după ce mai multor trusturi de presă importante din SUA le-a fost suspendat accesul la întâlnirile neoficiale de la Casa Albă.
Preşedintele american Donald Trump.
Preşedintele american Donald Trump. (Nicholas Kamm/AFP/Getty Images)

Reporterii de la CNN, New York Times, Politico şi alte trusturi de presă nu mai pot să participe la aşa numitele întâlniri neoficiale desfăşurate în biroul secretarului de presă al Casei Albe, Sean Spicer.

Unele dintre organizaţiile mass-media au fost criticate în mod deschis de administraţia preşedintelui Donald Trump.

Reporterii de la Associated Press şi de la revista Time au părăsit şedinţa informativă de vineri când au aflat că altora le-a fost restricţionat accesul.

CNN a descris situaţia drept inacceptabilă şi a promis că va continua să îşi facă treaba.

Preşedintele Trump a declarat că unele trusturi de presă furnizează “ştiri false”, descriindu-le drept un “inamic” al poporului american.

Sean Spicer nu a precizat de ce unii dintre reporteri au fost excluşi din grupul jurnaliştilor vizaţi.

Explicând înlocuirea unei conferinţe de presă televizată obişnuită, Spicer a spus: „Treaba noastră este să ne asigurăm că suntem cordiali cu reprezentanţii presei. Dorim să ne asigurăm că răspundem întrebărilor voastre, dar nu trebuie să facem totul în faţa camerei în fiecare zi”.

Din ultimele luni ale campaniei prezidenţiale americane, o mulţime de organizaţii mass-media - legate de curentul neo liberal american şi de establishmentul politic al SUA - duc o campanie împotriva noului preşedinte, publicând ştiri controversate sau chiar false despre noua administraţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe