Trump: Problema Venezuelei este “implementarea cu stricteţe a socialismului”

Preşedintele american Donald Trump a surprins marţi Adunarea Generală a ONU când a precizat că situaţia critică din Venezuela nu a fost cauzată de implementarea slabă a socialismului ci, mai degrabă, de o implementare reuşită.
Preşedintele american Donald Trump.
Preşedintele american Donald Trump. (Getty Images)

“Problema în Venezuela nu este aceea că socialismul a fost slab implementat, ci că socialismul a fost implementat cu stricteţe”, a precizat Donald Trump.

Apoi, Trump a făcut o pauză, şi s-au putut auzi murmure în sală înainte să izbucnească o serie de aplauze fără prea mult entuziasm.

“De la Uniunea Sovietică până la Cuba şi Venezuela, oriunde a fost adoptat socialismul sau comunismul în mod real, acesta a dus la suferinţe, devastări şi eşecuri”, a adăugat el.

Trump a declarat, ca vecin şi prieten responsabil, că SUA doreşte ca venezuelenii să îşi recupereze libertatea şi “să îşi reinstaureze democraţia”.

Venezuela s-a prăbuşit sub regimul socialist represiv al preşedintelui Nicolas Maduro, care a suprimat opozanţi politici, a desfăşurat alegeri aranjate şi a marginalizat practic Parlamentul ţării, iar forţele sale de securitate au ucis zeci de civili în timpul protestelor stradale în masă din ultima perioadă.

Înfometarea a ajuns la un nivel atât de critic încât guvernul a cerut cetăţenilor să mănânce iepuri. Orientarea Venezuelei către socialism sub Hugo Chavez şi Nicolas Maduro a fost sursa problemelor actuale ale ţării, consideră majoritatea economiştilor, în condiţiile în care controlul asupra preţurilor şi naţionalizarea companiilor private au dus la lipsuri critice de alimente şi medicamente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe